Με συναυλία από την μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Φάρου στις 7 Ιουλίου, στις 21.00, ανοίγει φέτος η αυλαία των εορταστικών εκδηλώσεων που οργανώνει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη Ναυτική Εβδομάδα.

Η ανάδειξη της ναυτοσύνης και της ιδιαίτερης σχέσης της Αλεξανδρούπολης και των ανθρώπων της με τη θάλασσα είναι ο στόχος της αναβίωσης από πέρυσι και μετά από πολλά χρόνια της Ναυτικής Εβδομάδας, σύμφωνα με τη δημοτική Αρχή.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- συναυλίες, μαγειρική, βραδιές ποίησης και βιβλίου, ιδιαίτερες δράσεις και δραστηριότητες που έχουν ως επίκεντρο το παιδί και το παιχνίδι πλάι στο κύμα και θα ολοκληρωθεί στις 14 Ιουλίου με τη συναυλία των Γιώργου Γιαννιά και Γιώργου Παπαδόπουλου, στην πλατεία του Φάρου, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 7 Ιουλίου, στις 20.00, στο εκκλησάκι του Αγίου Εύπλου θα πραγματοποιηθεί επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως, Τραϊανουπόλεως και Σαμοθράκης κ.κ. Άνθιμου και ρίψη στεφάνου στη θάλασσα εις μνήμη και τιμή των χαμένων ναυτικών. Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα τιμήσει με την παρουσία του και ο δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργος Μαρινάκης καθώς το Σάββατο η βραδιά είναι αφιερωμένη στην Κρήτη και την πόλη του Ρεθύμνου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Ναυτικής Εβδομάδας του Δήμου Αλεξανδρούπολης είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://alexpolis.gr/ne2023/