«Στο Μαλεβίζι πολεμάμε το σκοτάδι με φως. Και στη μάχη κατά των ναρκωτικών, είναι σημαντικό να δίνουμε το χέρι, όχι να κουνάμε το δάχτυλο. Γι’ αυτό στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Εξαρτήσεων επιλέξαμε να υλοποιήσουμε σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ, μια διαφορετική εκδήλωση ευαισθητοποίησης. Το νέο γκράφιτι στο Δημαρχείο με το λαβύρινθο, το Μινώταυρο και το μίτο της Αριάδνης δεν ήταν απλά μια συμβολική κίνηση, αλλά μια έμπρακτη υπενθύμιση ότι υπάρχει ο δρόμος που οδηγεί στο φως. Με τους φιλικούς αγώνες μπάσκετ στο γήπεδο του «Αντετοκουμπάκη» στο Γάζι, σταθήκαμε απέναντι στη φθορά των εξαρτήσεων, κάνοντας άλμα στον αθλητισμό.  Στόχος μας, μέσα από τη συνεργασία μας με το ΚΕΘΕΑ, αλλά και μέσα από τις κοινωνικές δομές του Δήμου και του ΔΟΚΑΠΠΑΜ είναι κάθε συμπολίτης μας να έχει, στήριξη και φροντίδα. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Μαρίνα Βογιατζή που συντόνισε τις εξαιρετικές δράσεις. Ευχαριστούμε θερμά το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, τη ΜΑΕΔΗΜ και τον Πρόεδρο Γιάννη Μαρή, τους παλαίμαχους του ΟΦΗ, την εταιρεία Χαλκιαδάκης, την εταιρεία Pepsi, τα στελέχη μας στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου και του ΔΟΚΑΠΠΑΜ, το Δημοτικό Γυμναστήριο και τους εθελοντές μας» ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας με αφορμή την εκδήλωση ευαισθητοποίησης που οργάνωσε ο Δήμος Μαλεβιζίου κατά των εξαρτήσεων.

Με σύνθημα «Κάνε άλματα πιο γρήγορα από τη φθορά» οι ομάδες που συμμετείχαν στους αγώνες μπάσκετ, η κινητή μονάδα ενημέρωσης αλλά και οι εθελοντές που δημιούργησαν το γκράφιτι στην ανατολική είσοδο του δημοτικού θεάτρου Μίκης Θεοδωράκης πίσω από το Δημαρχείο Μαλεβιζίου είπαν ένα μεγάλο ναι στη ζωή.

Κατά τη διάρκεια των αγώνων μπάσκετ 3Χ3 που έγιναν στο ανοιχτό δημοτικό γήπεδο μπάσκετ στην κεντρική πλατεία του Γαζίου η κινητή μονάδα του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη με κοινωνικούς λειτουργούς του Δήμου Μαλεβιζίου ενημέρωναν τον κόσμο για τη στήριξη που μπορούν να βρουν για θέματα εξαρτήσεων.

Στους αγώνες μπάσκετ συμμετείχαν ομάδες του Δήμου Μαλεβιζίου, του ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, της εταιρείας Χαλκιαδάκης ΑΕ και ομάδα παλαιμάχων του ΟΦΗ.

Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίνα Βογιατζή. Την εκδήλωση στήριξαν η ΜΑΕΔΗΜ και ο Πρόεδρος Γιάννης Μαρής, η εταιρεία Χαλκιαδάκης ΑΕ, η εταιρεία Περνιεντάκης Δ. ΑΕΒΕ, οι εθελοντές της ΕΚΑΣΚ καθώς και το σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών.