Συνελήφθησαν, την Τρίτη 04- 7-2023 το απόγευμα, σε περιοχή της Ηλείας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, πραγματοποίησαν έρευνα σε αγροτοδασική περιοχή, όπου εντόπισαν φυτεία κάνναβης, στο εσωτερικό της οποίας βρήκαν και κατέσχεσαν 64 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 150 εκατοστά περίπου και 38 τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης με ρίζες, τρέχουσας καλλιεργητικής περιόδου.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι των συλληφθέντων οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 12 φυντάνια κάνναβης και σε παρακείμενο κτίσμα – στάβλο ανευρέθηκαν στο τελικό στάδιο της αποξήρανσης τμήματα δενδρυλλίων κάνναβης (φούντες) καθαρού βάρους  720 γραμμαρίων περίπου.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι κατηγορούμενοι από την καλλιέργεια των ναρκωτικών εκτιμάται ότι θα ανέρχονταν τουλάχιστον στο ποσό των 50.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

φωτογραφίες ΕΛ.ΑΣ