Επίσκεψη στην 115 Πτέρυγα Μάχης πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων κ. Νικόλαο Καλογερή, τον Δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων κ. Ξενοφών Τσιλιμιγκάκη και τον Υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων κ. Ιωάννη Βερυκοκίδη.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωσή τους από εκπροσώπους της 115 ΠΜ και των εταιριών που διαθέτουν τα μισθωμένα εναέρια μέσα τα οποία είναι διαθέσιμα για την φετινή αντιπυρική περίοδο 2023. Η ενημέρωση έγινε από στελέχη των εταιριών που εκτελούν το συγκεκριμένο έργο, καθώς και από στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σε δηλώσεις του ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Χανίων επεσήμανε τα εξής: «Όπως έχει ανακοινωθεί, τη φετινή αντιπυρική περίοδο το Πυροσβεστικό Σώμα θα έχει στη διάθεσή του περισσότερα μέσα αεροπυρόσβεσης. Εθνικά και μισθωμένα. Η συμβολή των εναέριων μέσων είναι σημαντική, γιατί στις πυρκαγιές συμβάλλουν στη μείωση του πυροθερμικού φορτίου ώστε οι επίγειες δυνάμεις να μπορούν να προσεγγίσουν στις εστίες, για την τελική τους κατάσβεση. Είμαστε σε συνεχή επαφή με όλους τους συναρμόδιους φορείς, γι’αυτό άλλωστε βρισκόμαστε και εδώ σήμερα και κυρίως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί πλέον όλοι γνωρίζουμε ότι η διαχείριση των κρίσεων και οι καταστροφές αντιμετωπίζονται καλύτερα όταν οι δυνάμεις όλων μας είναι ενωμένες».

Με τη σειρά τους ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την κάλυψη της φετινής αντιπυρικής περιόδου με εναέρια μέσα, και συγκεκριμένα με το ERICCSON που θεωρείται το καλύτερο στον κόσμο για επιχειρήσεις σε περιοχές με έντονο ανάγλυφο όπως η Κρήτη, αλλά και το πολύ επιτυχημένο επιχειρησιακό KAMOV μεσαίου τύπου. Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης και ο Δήμαρχος συνεχάρησαν τα πληρώματα των 2 μέσων κα τους ευχήθηκαν υγεία και μια επιτυχημένη αντιπυρική χρονιά.