Δύο αλλοδαποί, ηλικίας 65 και 20 ετών, συνελήφθησαν χθες βράδυ από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης για λαθραία καπνικά προϊόντα.

Στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και μετά από διακριτική επιτήρηση εντοπίστηκε ο 65χρονος να προσέρχεται με αυτοκίνητο στον χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ «Μακεδονία» και να παραλαμβάνει από την αποθήκη δύο μεγάλα χαρτοκιβώτια περιτυλιγμένα με μαύρη πλαστική σακούλα.

Ο άνδρας ακινητοποιήθηκε και κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν συνολικά 1.500 πακέτα λαθραία τσιγάρα διαφόρων επωνυμιών και 300 συσκευασίες λαθραίου καπνού, βάρους 50 γραμμαρίων έκαστη, χωρίς να φέρουν στο σύνολό τους την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία με έτερο αλλοδαπό, ο οποίος έδωσε οδηγίες να παραδοθούν τα χαρτοκιβώτια σε σπίτι σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά την παράδοση, εξήλθε ο 20χρονος από είσοδο πολυκατοικίας προκειμένου να παραλάβει τα καπνικά προϊόντα και συνελήφθη.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, τα οποία πρόκειται να παραδοθούν στο Γ’ Τελωνείο Θεσσαλονίκης προς υπολογισμό του ύψους των διαφυγόντων δασμών και φόρων, το Ε.Δ.Χ. όχημα που οδηγούσε ο 65χρονος, το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

φωτογραφία αρχείου