Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν αυτό το διάστημα στην Αθήνα και των δυνητικών κινδύνων που απορρέουν από αυτές, ιδιαίτερα στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (άστεγοι, ηλικιωμένοι, παιδιά), διοργάνωσε με επιτυχία, την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2023, στο κέντρο της Αθήνας, έκτακτη δράση υποστήριξης αστέγων και ενημέρωσης των πολιτών για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών, παρουσία του Προέδρου του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιου Αυγερινού και του Βουλευτή Επικρατείας, κ. Γιώργου Σταμάτη.

Βίντεο του Ε.Ε.Σ.: https://youtu.be/l2Y77YUR5mk

Ειδικότερα, Κινητή Μονάδα Υγείας, στελεχωμένη από κλιμάκια του Ε.Ε.Σ με Κοινωνικούς Λειτουργούς, εθελοντές Σαμαρείτες – Διασώστες και εθελοντές του Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Πρόνοιας, κινητοποιήθηκε για την ενημέρωση και υποστήριξη των συμπολιτών μας, μέσω της διανομής υλικού άμεσης κοινωνικής βοήθειας στους άστεγους, παροχή Α’ Βοηθειών και Α’ Βοηθειών Ψυχικής Υγείας, καθώς και διανομή σχετικού ενημερωτικού υλικού αλλά και εμφιαλωμένων νερών και δροσερών ροφημάτων για τους πολίτες. Ταυτόχρονα, παρασχέθηκε ενημέρωση για τους κλιματιζόμενους χώρους προσωρινής φιλοξενίας σε περίπτωση καύσωνα και τα μέτρα αρωγής και υποστήριξης που αναπτύσσονται από την οικεία Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων που εκπονεί ο Ε.Ε.Σ. για την αντιμετώπιση των τεράστιων αναγκών που έχει δημιουργήσει η κλιματική κρίση.