Ένα 16χρονο κορίτσι από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης έχασε τη ζωή του μετά από αλλεργικό σοκ, ενώ βρισκόταν σε διακοπές σε περιοχή της Χαλκιδικής.

Η άτυχη κοπέλα φέρεται να κατανάλωσε τη μοιραία τροφή και σε σύντομο χρονικό διάστημα να άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία, καθώς ήταν αλλεργική στη λακτόζη.

Η κοπέλα είχε βγει με τις φίλες της για φαγητό.Όταν έδωσε την παραγγελία της στο ταχυφαγείο, φέρεται να ρώτησε εάν περιείχε το απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό η συγκεκριμένη τροφή και, σύμφωνα με πληροφορίες, της απάντησαναπό το κατάστημα ότι δεν είχε και έτσι το κατανάλωσε.

Το ασθενοφόρο, σύμφωνα με τα Μέσα του Ωραιοκάστρου απ’ όπου κατάγεται η 16χρονη, κατέφτασε μετά από 45 λεπτά αλλά ήταν ήδη αργά. Ωστόσο, υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ υποστηρίζουν ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά, όπως είχε αναφερθεί, αλλά 36.

Συγγενείς και φίλοι είπαν σήμερα το τελευταίο αντίο στην 16χρονη, στο Ωραιόκαστρο, ενώ τα ακριβή αίτια θανάτου θα φανούν από τη νεκροψία που θα διενεργηθεί στη σορό της.

ertnews.gr