Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει για την περίπτωση που αφορούσε τη σύλληψη αλλοδαπού δράστη κλοπής από κατάλυμα στην περιοχή Λιθακιάς Ζακύνθου, και αναφέρει συμπληρωματικά, ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Ζακύνθου, εξιχνιάστηκαν ακόμη 4  περιπτώσεις κλοπών από τουριστικά καταλύματα στο νησί.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, ο ανωτέρω δράστης, αφού παραβίασε μπαλκονόπορτες καταλυμάτων, από τις οποίες σε 2 περιπτώσεις στο Λαγανά, την 18.06.2023 και σε 1  στο Μουζάκι Ζακύνθου, την 28.06.2023, αφαίρεσε συνολικά από το εσωτερικό αυτών, το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, κινητό τηλέφωνο, τιμαλφή και προσωπικά αντικείμενα τουριστών.

Σε μία ακόμα περίπτωση, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του προαναφερόμενου δράστη σε υπόθεση διάρρηξης τουριστικού καταλύματος στο Μουζάκι Ζακύνθου, την 05.06.2023, όπου από κοινού με συνεργό του ο οποίος αναζητείται, αφαίρεσαν διάφορα τιμαλφή.

Προανάκριση για τις υποθέσεις πραγματοποίησε το Τμήμα Ασφαλείας Ζακύνθου.

Να θυμίσουμε ότι, ο δράστης εντοπίστηκε στην περιοχή του Λαγανά, στο πλαίσιο αναζητήσεων των αστυνομικών και συνελήφθη στις 1-7-2023, καθώς, όπως προέκυψε από την έρευνα τους, λίγες ώρες πριν, είχε αφαιρέσει από κατάλυμα, στην περιοχή Λιθακιά Ζακύνθου, το χρηματικό ποσό των  500  ευρώ, καθώς και χρηματικό ποσό σε νόμισμα Μολδαβίας και Ρουμανίας, φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, κινητά τηλέφωνα, τραπεζικές κάρτες και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή του δράστη, μέρος του χρηματικού ποσού που είχε αφαιρέσει, το οποίο επιστράφηκε στον κάτοχό του.

φωτογραφία αρχείου