Από το Τμήμα Ασφαλείας Κηφισιάς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειοανατολικής Αττικής, εξιχνιάστηκαν ληστεία και  8 περιπτώσεις κλοπών από σπίτια σε διάφορες περιοχές της Αττικής, οι οποίες διαπράχθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από αρχές Ιουλίου έως τέλη Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 50χρονου αλλοδαπού για ληστεία, κλοπές κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, ο οποίος είναι έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 50χρονος προέβαινε συστηματικά σε διαρρήξεις-κλοπές (τετελεσμένες και σε απόπειρα) από σπίτια, δρώντας κατά κύριο λόγο τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες σε Κηφισιά, Παλαιά Φώκαια και Πικέρμι.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ο 50χρονος αφαιρούσε, εκτός των υπολοίπων κλοπιμαίων, κλειδιά αυτοκινήτου από τα σπίτια  που παραβίαζε, με τα οποία ξεκλείδωνε και εκκινούσε τα αυτοκίνητα των ιδιοκτητών που ήταν σταθμευμένα κοντά στα σπίτια, χρησιμοποιώντας τα ως μέσα διαφυγής.

Όσον αφορά την τελεσθείσα ληστεία, ο 50χρονος μπήκε σε σπίτι στην Κηφισιά, ακινητοποίησε υπό την απειλή όπλου την οικιακή βοηθό και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και κοσμήματα.

Ο 50χρονος είχε συλληφθεί τέλη Σεπτεμβρίου από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ως μέλος συμμορίας που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε περιοχές της Θεσσαλονίκης.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

φωτογραφία αρχείου