Με επιτυχία ξεκίνησε χθες η νέα μεγάλη δράση υποστήριξης των επισκεπτών της Ακρόπολης λόγω καύσωνα από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή (23/7) και ώρες 10-1 μ.μ., προσφέροντας στους χιλιάδες επισκέπτες Πρώτες Βοήθειες, στιγμές δροσιάς αλλά και αναλυτική ενημέρωση για τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες. Στην μεγάλη δράση του Ε.Ε.Σ. στην Ακρόπολη παρευρέθη ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ, Dr. Αντώνιος Αυγερινός. Η δωρεά των χιλιάδων εμφιαλωμένων νερών είναι προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και προσωπικό από όλα τα σώματα του Ε.Ε.Σ. (Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας, Σαμαρειτών-Διασωστών & Νεότητας), διένειμαν χθες (20/7) χιλιάδες μπουκάλια νερό και ενημερωτικό υλικό για τον καύσωνα. Παράλληλα, το νοσηλευτικό προσωπικό και οι εθελοντές Σαμαρείτες-Διασώστες του Ε.Ε.Σ. αντιμετώπισαν επιτυχώς έκτακτα περιστατικά (μικροτραυματισμοί, εκδορές, δύσπνοιες, λιποθυμίες κ.α.) τα οποία προέκυψαν στους επισκέπτες, εκ των οποίων τα περισσότερα σχετίζονταν με τους δυνητικούς κινδύνους που απορρέουν από τις υψηλές θερμοκρασίες.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ανταποκρινόμενος άμεσα στο νέο αίτημα του Υπουργείου Πολιτισμού,  θα βρίσκεται σήμερα, Παρασκευή (21/7), το Σάββατο (22/7) και την Κυριακή (23/7) και ώρες 10-1 μ.μ., στις δύο κεντρικές εισόδους της Ακρόπολης (Κεντρικά Εκδοτήρια – Διονυσίου Αρεοπαγίτου), προκειμένου να συνεχίσει να προσφέρει τις πολίτες υπηρεσίες του στους επισκέπτες.