Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης υποδέχτηκε χθες Παρασκευή 21 Ιουλίου 2023, αντιπροσωπεία της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (World Hellenic InterParliamentary Association – WHIA), στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και του Αρχηγού ΓΕΑ Αντιπτέραρχου (Ι) Θεμιστοκλή Μπουρολιά, όπου αναλύθηκαν θέματα εθνικού ενδιαφέροντος.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Κεφαλογιάννης επεσήμανε τα εξής:

« Κ. Πρόεδρε της Παγκόσμιας Ελληνικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, Γερουσιαστά κ. Ραπτάκη,

Αξιότιμα ​​μέλη της Αντιπροσωπείας της Ένωσης,

Κυρίες και κύριοι,

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσω σήμερα, μαζί με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις πρωτοβουλίες της Παγκόσμιας Ελληνικής Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (WHIA) για την ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων του εξωτερικού με την πατρίδα, την προώθηση των εθνικών συμφερόντων και την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης σε θέματα κρίσιμης σημασίας για τη χώρα μας. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι που υπάρχουν πάνω από 170 μέλη της Ένωσης με σημαντικές θέσεις στα Κοινοβούλια 24 χωρών.

Θα ήθελα να επισημάνω την πολύτιμη συμβολή και την υποστήριξή σας στο έργο και τις προσπάθειες της Ελλάδας για την οικοδόμηση ισχυρότερων συμμαχιών με την Αλβανία, την Αυστραλία, τη Γαλλία, τις ΗΠΑ, την Ιορδανία, τον Καναδά, τη Νότια Αφρική και τη Σουηδία, καθώς και τις υπόλοιπες χώρες που μοιράζονται κοινό όραμα και αξίες, με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και την αρχή των σχέσεων καλής γειτονίας.

Η Ελλάδα, ως μέλος και βασικός σύμμαχος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ως ο πλέον σταθερός, αξιόπιστος και ταυτόχρονα απαραίτητος εταίρος και σύμμαχος στην περιοχή.

Θα παραμένουμε πάντα πυλώνας σταθερότητας, σεβόμενοι τις υποχρεώσεις, τηρώντας τις δεσμεύσεις, με αφοσίωση στην προώθηση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, τα Βαλκάνια και όχι μόνο, έτοιμοι να ενισχύσουμε τον περιφερειακό μας ρόλο.

Ευχαριστώ

 mod.mil.gr