Εξιχνιάσθηκαν, μετά από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ορχομενού, σωρεία κλοπών και αποπειρών κλοπής από επιχειρήσεις, οι οποίες διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Λιβαδειάς και του Ορχομενού Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν στοιχεία και δεδομένα που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, με αποτέλεσμα την  ταυτοποίηση ενός ημεδαπού, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη στις 25-07-2023 το μεσημέρι σε περιοχή του Ορχομενού Βοιωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς και του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού.

Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι, συνολικού μήκους  28  εκατοστών και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση, τελεσμένων και σε απόπειρα, καθώς και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε, ο ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από 09-05-2022 έως 20-07-2023, ενέχεται στη διάπραξη συνολικά δεκατριών  13  κλοπών & τριών  αποπειρών κλοπής από διάφορες επιχειρήσεις (συνεργεία αυτοκινήτων, πρατήρια υγρών καυσίμων, εμπορίας ξυλείας, γεωργικών ειδών κ.λπ.), ενώ η λεία που αποκόμισε, από την παράνομη και εξακολουθητική δράση του, περιλαμβάνει χρήματα, κοσμήματα – τιμαλφή, εργαλεία, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και διάφορα έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις  5.000  ευρώ.

Από το σπίτι του συλληφθέντα οι αστυνομικοί κατάσχεσαν:

  • ενδύματα, σακίδιο πλάτης και τσαντάκι που φορούσε κατά τη διάπραξη ορισμένων εκ των κλοπών,
  • το χρηματικό ποσό των  2.150  ευρώ,
  • απομίμηση περιστρόφου,
  • διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, καθώς και
  • ρολόι τσέπης με αλυσίδα και επτά πέννες γραφής (ως προϊόντα κλοπής).

Επιπλέον, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν από εγκαταλειμμένη αποθήκη, ευρύτερης περιοχής του Ορχομενού, το προαναφερόμενο κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εντός αυτού, διάφορα εργαλεία και μία δερμάτινη τσάντα με έγγραφα (ως προϊόντα κλοπής), τα οποία ο συλληφθείς είχε κρύψει στον ανωτέρω χώρο, καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο από την κατοχή του.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Τα προϊόντα κλοπών αποδόθηκαν στους νόμιμους κατόχους τους.

Ο συλληφθείς, με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκε  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λιβαδειάς.