Έρευνα για «ανθρωποκτονία» ξεκίνησαν βελγικές ανακριτικές αρχές μετά τον εντοπισμό ανθρώπινων μελών -που κατά τα φαινόμενα ανήκαν σε γυναίκα- μέσα σε ψυγείο που πετάχθηκε σε ένα κανάλι στο Βέλγιο, ανακοίνωσε η εισαγγελία της Λιέγης.

Κάτοικος της περιοχής κάλεσε την αστυνομία όταν παρατήρησε ένα ψυγείο να επιπλέει. Αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο και τράβηξαν το ψυγείο στην όχθη.
«Αμέσως είδαμε στο εσωτερικό δύο χέρια και δύο πόδια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κατρίν Κολινιόν, εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Λιέγης, όπου έγινε η μακάβρια ανακάλυψη την Τρίτη.
Νύχια και κοσμήματα ήταν μεταξύ των πολλών ενδείξεων που οδήγησαν τις αρχές να συμπεράνουν ότι πρόκειται για μέλη γυναικείου σώματος, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που κοινοποίησε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας.
«Το πιο σημαντικό τώρα είναι να ταυτοποιηθεί το θύμα για να συνδεθεί πιθανώς η υπόθεση με κάποια εξαφάνισης ανθρώπου», είπε.
Η έρευνα αναμένεται να εξακριβώσει αν το ψυγείο πετάχτηκε στο νερό  από αυτοκίνητο, από γέφυρα ή από βάρκα.

Η ανακάλυψη έγινε στο κανάλι Αλμπέρ, που συνδέει το λιμάνι της Αμβέρσας με τη Λιέγη, κοντά στο Ουπεγιέ, λίγα χιλιόμετρα βόρεια αυτής της μεγάλης πόλης στη Βαλλωνία (γαλλόφωνο νότιο τμήμα του Βελγίου).

φωτογραφία αρχείου