Σε μια λιτή τελετή στην 7η ΥΠΕ Κρήτης, παραδόθηκαν χθες άλλα 4 ασθενοφόρα  από τα 14 συνολικά ασθενοφόρα οχήματα προνοσοκομειακής φροντίδας για τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Μέσω της υλοποίησης του έργου, δημιουργείται ένα σύγχρονος, αξιόπιστος στόλος ασθενοφόρων σε επίπεδο Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, ο οποίος θα αντικαταστήσει τα ήδη πεπαλαιωμένα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, ενισχύοντας και εξασφαλίζοντας το απαιτούμενο επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Κέντρων Υγείας (πλην των 4 αστικών) στην Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και εξασφαλίζοντας ασφαλείς συνθήκες διακομιδών τόσο για τους πολίτες όσο και για τους επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στις δομές ΠΦΥ της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο προϋπολογισμός του έργου  ανέρχεται σε 1.148.000,00 €.

Τα νέα ασθενοφόρα παραδόθηκαν χθες από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Νεκτάριο Παπαβασιλείου στους εκπροσώπους των Κέντρων Υγείας Κισσάμου, Χώρας Σφακίων, Αγίας Φωτεινής και Αρκαλοχωρίου, αρμοδιότητας και ευθύνης της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, ο Δήμαρχος Σφακίων Μανούσος Χιωτάκης, ο αντιδήμαρχος Αμαρίου Μανόλης Ψαρουδάκης που ευχαρίστησαν δημόσια τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, και τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ Νεκτάριο Παπαβασιλείου για την χρηματοδότηση και αγορά των καινούργιων ασθενοφόρων από το Περιφερειακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Κρήτης. Επίσης παρόντες ήταν: ο Υποδιοικητής 7ης ΥΠΕ Δημήτρης Αγαπίου, ο διευθυντής ΕΚΑΒ Κρήτης Νίκος Γιαννακουδάκης, η υπεύθυνη κίνησης ΕΚΑΒ Κρήτης Ειρήνη Μπαλή, του ΣΕΛ του Κ.Υ. Κισσάμου Δημήτρης Ανυφαντάκης, του ΣΕΛ του Κ.Υ Χώρας Σφακίων Γιάννης Κατσικογιάννης, της ΣΕΛ Κ.Υ. Αρκαλοχωρίου, Μαρία Μπαθιανάκη, του ΣΕΛ του ΚΥ Ηρακλείου, Δημήτρης Κλάδος, Δ/τές και στελέχη της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, εκπρόσωποι πληρωμάτων/διασωστών των Κέντρων Υγείας.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης εκφράζοντας την ικανοποίηση του ανέφερε ότι, «μέσα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Κρήτης, χρηματοδοτούμε 14 νέα, σύγχρονα ασθενοφόρα τα οποία παραδίδονται τμηματικά στην 7η ΥΠΕ ενώ δρομολογείται η παράδοση και άλλων νέων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ Κρήτης. Μέσα από την κοινή συνεργασία επιτυγχάνομε μια καλύτερη, ασφαλέστερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Προχωρούμε, και στα επόμενα προγράμματα για να αγοράσουμε και άλλα ασθενοφόρα ώστε η Κρήτη να μην έχει έλλειμμα στο τομέα αυτό».

Ο Διοικητής 7ης ΥΠΕ Νεκτάριος Παπαβασιλείου: «Με πολύ χαρά παραλαμβάνουμε σήμερα τα 4 επόμενα από τα 14 ασθενοφόρα συνολικά, μέσω ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κρήτης, την οποία και ευχαριστούμε. Τα υπερσύγχρονα ασθενοφόρα θα καλύψουν τις ανάγκες της περιοχής της Κισάμου και της Χώρας Σφακίων στα Χανιά, της Αγίας Φωτεινής στο Ρέθυμνο και του Αρκαλοχωρίου στο Ηράκλειο. Προς τα τέλη του επόμενου μήνα, στόχος είναι να έχουμε και τα υπόλοιπα ασθενοφόρα. Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο σε ότι αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν, και ιδιαίτερα τον Σταύρο Αρναουτάκη τον Περιφερειάρχη Κρήτης, γιατί υπήρξε μια εξαιρετική συνεργασία για το επιθυμητό αποτέλεσμα. Είναι μια εξαιρετική ημέρα».

Ο Υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης Αγαπίου Δημήτρης: «Με ιδιαίτερη χαρά παραδώσαμε σήμερα τα επόμενα 4 ασθενοφόρα για τα 4 Κέντρα Υγείας της Κρήτης μας, Κίσσαμο, Σφακιά, Αγία Φωτεινή και Αρκαλοχώρι, τα οποία χρηματοδοτεί μέσω ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Κρήτης. Ευχαριστούμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τη συνεργασία. Συνεχίζουμε μαζί να θωρακίζουμε τη δημόσια και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους τους εργαζόμενους στην ΠΦΥ για τις υπηρεσίες που παρέχουν καθημερινά στον πολίτη.».