Πόνος και ανείπωτη θλίψη στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παλαιό Αγιονέρι Κιλκίς, εκεί όπου συγγενείς και φίλοι είπαν το τελευταίο αντίο στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη, που έπεσε με το Canadair CL-215 στην Κάρυστο. Παρόντες στην κηδεία ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Το φέρετρο του Περικλή Στεφανίδη ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία και έφτασε στην εκκλησία από τις 16:00. Η νεκρώσιμος ακολουθία ξεκίνησε στις 17:00. Το συγκεντρωμένο πλήθος στην κηδεία παρακολούθησε σιωπηλό τη στιγμή που η σορός του αδικοχαμένου πιλότου του Canadair CL-215 μεταφέρθηκε από τη νεκροφόρα μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Η σορός αποχώρησε από την εκκλησία εν μέσω χειροκροτημάτων. Το άγημα του στρατού απέδωσε τιμές στον 27χρονο πιλότο που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο ενώ πραγματοποιούσε την τελευταία του ρίψη στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή, πριν πάει για ανεφοδιασμό.

Οι στρατιώτες του αγήματος έριξαν τιμητικές βολές πριν την ταφή του Περικλή Στεφανίδη. Έψαλαν τον εθνικό ύμνο και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας «Αθάνατος».

Τραγικές φιγούρες οι γονείς του και τα μέλη της οικογένειάς του, που κρατούσαν στα χέρια τους όλη την ώρα δυο φωτογραφίες του γιου τους όπου απεικονίζεται εν ώρα πτήσης και με την επίσημη ενδυμασία του Σώματος.

Στην κηδεία ήταν, εκτός από τους κ.κ. Μητσοτάκη και Δένδια, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο διοικητής της 112 Πτέρυγας Μάχης και όλοι οι συνάδελφοι του Περικλή Στεφανίδη από την 355 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της 112.

Επικήδειο εκφώνησε ο διοικητής της 112 Πτέρυγα Μάχης, εκεί όπου ανήκε η Μοίρα 355 που υπηρετούσε ο Περικλής Στεφανίδης. Ο διοικητής είπε μεταξύ άλλων: «Η μοίρα δεν σε άφησε να ολοκληρώσεις το έργο σου. Έφυγες πάνω στα χάλκινα φτερά σου. Η Πολεμική Αεροπορία έχασε ένα ικανότατο στέλεχος. Θα είμαστε πάντα δίπλα στην οικογένεια σου».

«Ζούμε πρωτόγνωρα πράγματα – Θρηνεί όλο το χωριό»

«Το χωριό μας ζει πρωτόγνωρα πράγματα, πρώτη φορά συμβαίνει αυτό. Μακάρι να μην συνέβαινε. Είναι μια εξαιρετική οικογένεια με ήθος και αξιοπρέπεια. Άλλωστε, νομίζω τέτοια παιδιά μπαίνουν στις σχολές», δήλωσε μια κάτοικος του χωριού του Κιλκίς για τον χαμό του Περικλή Στεφανίδη.

newsit.gr