Συνελήφθησαν, στις 26-07-2023 το μεσημέρι στη Λαμία, μετά από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, δύο  άτομα (άνδρας – γυναίκα), για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίσθηκε το σπίτι των κατηγορουμένων, όπου στη θέα των αστυνομικών, ο άντρας επιχείρησε να τραπεί σε φυγή, πλην όμως ακινητοποιήθηκε μετά από πεζή καταδίωξη που ακολούθησε.

Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθως πραγματοποιήθηκε στο σπίτι τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητα φυτικών αποσπασμάτων ψυχοτρόπων φυτών, εμποτισμένων με τις χημικές – ναρκωτικές ουσίες 5 Fluoro ADB & FUB AMB, μεικτού βάρους (41) γραμμαρίων, η οποία εντοπίστηκε και περισυλλέχθηκε από το σιφόνι της τουαλέτας, μέρος όπου την είχε απορρίψει νωρίτερα η κατηγορουμένη,
  • (2) αναδιπλούμενοι σουγιάδες, με μήκος λάμας (7) εκατοστών,
  • (2) αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μήκους (54) & (56) εκατοστών αντίστοιχα,
  • χρηματικό ποσό και (3) κινητά τηλέφωνα, καθώς και
  • πλήθος χάρτινων περιτυλιγμάτων, πρόσφορων για την συσκευασία των ναρκωτικών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες τρεις  ακόμα ημεδαποί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ισάριθμες αυτοσχέδιες συσκευασίες με τις προαναφερόμενες ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες όπως προέκυψε, τις είχαν προμηθευτεί από τους δύο συλληφθέντες.

Την προανάκριση διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας.