Συνελήφθησαν στις 27 & 28-7-2023 σε περιοχές της Καβάλας του Έβρου και της Ροδόπης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Καβάλας, Ορεστιάδας και Ροδόπης, τρεις αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, στις 27-7-2023 το μεσημέρι σε οικισμό της Καβάλας, αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας συνέλαβαν τον έναν διακινητή, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα τρεις  μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, στις 28-7-2023 το πρωί σε περιοχή του Διδυμοτείχου, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Διδυμοτείχου συνέλαβαν τον δεύτερο διακινητή, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη.

Στη τρίτη περίπτωση, το ίδιο πρωί, στην Εγνατία οδό Αλεξανδρούπολης – Κομοτηνής συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής φύλαξης Σαπών ο τρίτος διακινητής, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης και να μεταφέρει παράνομα στην ενδοχώρα έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Επιπλέον όπως προέκυψε για το όχημα έχει δηλωθεί υπαιξέρεση την 15-7-2023 σε αστυνομική υπηρεσία της Αττικής, καθώς επίσης έφερε και πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα, ένα ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας, χρηματικό ποσό και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις τρείς υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας και τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Σαπών Ροδόπης.