Στον επιβλητικό χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά πραγματοποιήθηκε για 15η χρόνια η εκδήλωση για την απονομή των Βραβείων Ευκράντη.

Το «παρών» έδωσαν εκπρόσωποι της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας, της ναυτιλίας, της ναυτεργασίας, του πολιτισμού, της έρευνας και του κατασκευαστικού κλάδου. Τα φετινά Βραβεία Ευκράντη, τα οποία διοργανώνονται από το περιοδικό «Ναυτικά Χρονικά», απονεμήθηκαν στις παρακάτω προσωπικότητες, ιδρύματα και φορείς:

Το Βραβείο Ευκράντη 2022 Συνολικής Προσφοράς στη Ναυτιλία απονεμήθηκε στον Γιώργο Προκοπίου, ιδρυτή των εταιρειών Dynacom Tankers, Sea Traders και Dynagas LNG Partners.

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής των Βραβείων Ευκράντη αποφάσισαν να τιμήσουν τον κ. Προκοπίου με το Βραβείο της Συνολικής Προσφοράς, καθώς αναγνώρισαν την επί σειρά ετών πρωταγωνιστική πορεία του στο διεθνές ναυτιλιακό στερέωμα. Η επιτροπή υπογράμμισε τη δυναμική παρουσία του, αλλά και τις πολυάριθμες επενδύσεις του στην Ελλάδα, οι οποίες αποτελούν σημαντικό εθνικό κεφάλαιο. Ο κ. Προκοπίου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου με δίπλωμα πολιτικού μηχανικού. Η εκκίνηση της σταδιοδρομίας του στο ναυτιλιακό επιχειρείν καταγράφεται το 1971, όταν και απέκτησε το πρώτο του πλοίο, το δεξαμενόπλοιο «Pennsylvania». Το 1974 εισήλθε στην αγορά της μεταφοράς χύδην ξηρών φορτίων ιδρύοντας τη Sea Traders S.A. Ακολούθησαν η ίδρυση της Dynacom Tankers Management Ltd, το 1991, και της Dynagas Ltd, το 2004, οι οποίες διαφοροποίησαν τον στόλο υπό τη διαχείριση των ναυτιλιακών εταιρειών του ομίλου Προκοπίου.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους των επενδύσεών του για την ανανέωση και την επέκταση του υπό διαχείριση στόλου των εταιρειών του είναι το γεγονός ότι συνολικά έχει παραλάβει 140 πλοία διαφορετικών τύπων από τις ναυπηγικές βιομηχανίες της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας και της Κίνας, αποδεικνύοντας ότι διαθέτει τόσο την εμπειρία όσο και την τεχνογνωσία για να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στον διεθνή ναυτιλιακό στίβο.

protothema.gr