Οι αρχές της Βολιβίας διεξάγουν ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη του Σεμπαστιάν Μαρσέτ, Ουρουγουανού που φέρεται να είναι βαρόνος των ναρκωτικών και καταζητείται στην πατρίδα του, στην Παραγουάη, στη Βραζιλία, καθώς και από την Ιντερπόλ και την ομοσπονδιακή υπηρεσία δίωξης ναρκωτικών των ΗΠΑ, την DEA.

Το όνομά του έχει συνδεθεί με τη δολοφονία στη Κολομβία του Παραγουανού εισαγγελέα Μαρσέλο Πέσι τον Μάιο του 2022: φέρεται να ήταν ένας από τους εγκεφάλους του εγκλήματος.

Σύμφωνα με τον βολιβιανό υπουργό Εσωτερικών Εδουάρδο ντελ Καστίγιο, από το Σάββατο έγινε «σειρά ερευνών» στην επαρχία Σάντα Κρους, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, και στα σύνορα με τη Βραζιλία και με την Παραγουάη, στο πλαίσιο της προσπάθειας να εντοπιστεί και να συλληφθεί ο Σεμπαστιάν Μαρσέτ, «διακινητής ναρκωτικών μεγάλης αξίας».

«Το πρόσωπο αυτό καταζητείται από την Ιντερπόλ, την DEA, χώρες της περιοχής όπως η Ουρουγουάη, η Βραζιλία και η Παραγουάη», εξήγησε.

«Κινητοποιήσαμε πάνω από 2.250 αστυνομικούς, πάνω από 144 οχήματα, κάναμε πάνω από 23 επιχειρήσεις, έξι έρευνες και προχωρήσαμε στη σύλληψη 12 υπόπτων», απαρίθμησε ο κ. Ντελ Καστίγιο.

Ο Σεμπαστιάν Μαρσέτ Καμπρέρα, που έχει «πολλές εθνικότητες», βρίσκεται «πάντα» στη Σάντα Κρους μαζί με την περουβιανή σύζυγό του και τα τρία παιδιά τους, εκτίμησε.

Κατά τα ως τώρα στοιχεία της έρευνας, ο φερόμενος ως βαρόνος των ναρκωτικών εισήλθε στη Βολιβία τον περασμένο Σεπτέμβριο και είχε διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες, εμφανιζόμενος ιδίως ως ιδιοκτήτης τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου που συμμετέχει στη δεύτερη κατηγορία.

Δυο αδέλφια, Κολομβιανοί πολίτες, που οργάνωσαν τον φόνο και πλήρωσαν τους εκτελεστές οι οποίοι δολοφόνησαν τον εισαγγελέα Πέσι σε παραλία της Κολομβίας το 2022, καταδικάστηκαν από τις αρχές της χώρας να εκτίσουν 25,5 χρόνια κάθειρξης.

Ο Μαρσέλο Πέσι, 45 ετών, βρισκόταν στον μήνα του μέλιτος μαζί με την έγκυο σύζυγό του, τη δημοσιογράφο Κλαούδια Αγκιλέρα.

φωτογραφία αρχείου