Αστυνομικοί Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν καθημερινά για τον εντοπισμό ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς αλλοδαπών συνέλαβαν κατά το τελευταίο 24ωρο δύο άτομα για ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης μεταφοράς.

Συγκεκριμένα:

  • Απογευματινές ώρες χθες (01-08-2023), στην Π.Ε.Ο. Καβάλας – Θεσσαλονίκης (ύψος κόμβου Ρεντίνας) εντοπίστηκε, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 18χρονο αλλοδαπό, ο οποίος σε σήματα στάσης των αστυνομικών, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, εισήλθε σε αγροτικό δρόμο και ακινητοποιήθηκε το όχημα, ενώ στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει πεζός. Από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντοπίσθηκε στο εσωτερικό του οχήματος ένας αλλοδαπός, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων.
  • Απογευματινές ώρες χθες, στην περιοχή της Σίνδου, αστυνομικοί του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό 46χρονο αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε πέντε παράτυπους μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι.

Οι συλληφθέντες με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους από το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Αγίου Αθανασίου και το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου