Από τη συνεχιζόμενη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και έπειτα από δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας και  φωτογραφιών κατηγορουμένων, σχετικά με υποθέσεις απατών σε βάρος επιχειρηματιών και επαγγελματιών, για τις οποίες είχαν συλληφθεί δύο 64χρονοι ημεδαποί και είχαν ταυτοποιήθεί τα στοιχεία 48χρονου συνεργού του, τις οποίες επαναδημοσιεύουμε.

Πρόκειται για τους:

  1. ΤΣΙΑΡΑΠΑ Εμμανουήλ του Αθανασίου και της Γερακίνας, γεν. 1959 στο Ζαγκλιβέρι Λαγκαδά,

2. ΣΤΕΦΑΝΙΔΗ Νικόλαο του Στυλιανού και της Δέσποινας, γεν. 1975 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης,

Στα πλαίσια των απατών τους, εξιχνιάστηκαν επιπλέον περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών.

Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν καταγγελίες από δεκατέσσερα  επιπλέον άτομα στην ανωτέρω Υπηρεσία, σε βάρος των δύο 64χρονων και ενός ακόμη συνεργού (68χρονος ημεδαπός) σύμφωνα με τις οποίες, απέσπασαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 784.194  ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό τυχόν και άλλων παθόντων.

Να θυμίσουμε ότι η εγκληματική  οργάνωση  ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών, όπου σύμφωνα με καταγγελίες που υποβλήθηκαν στην ανωτέρω Υπηρεσία, οι προαναφερόμενοι από το 2013, προσέγγισαν συνολικά 13 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες, από τους οποίους απέσπασαν χρηματικά ποσά προκειμένου να τους βοηθήσουν να εντάξουν τις επιχειρήσεις τους σε αναπτυξιακά προγράμματα.

Προκειμένου να γίνουν πιστευτοί, παρουσίαζαν εκτυπώσεις από δημόσια υπηρεσία στις οποίες εμφανιζόταν ως υπεύθυνος για τη διευθέτηση των υποθέσεών τους, ο 64χρονος κατηγορούμενος.

Η συνολική λεία που κατάφεραν και απέσπασαν από τους παθόντες ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 1.989.205 ευρώ, ενώ την 14-06-2023 επιχείρησαν να αποσπάσουν ακόμη 1.600 ευρώ, οπότε και συνελήφθησαν.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, γραφείο και αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος φακέλων με διάφορα έγγραφα (φορολογικά, τραπεζικά, τοπογραφικά), ψηφιακά αρχεία και έγγραφα, το χρηματικό ποσό των 1.400 ευρώ και ένα ρολόι μεγάλης αξίας.