Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 31 τραυματίστηκαν όταν δύο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν πολυκατοικία στην πόλη Ποκρόφσκ της περιφέρειας Ντονέτσκ, στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο Ουκρανός υπουργός Εσωτερικών.

«Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν. Υπάρχουν 31 τραυματίες, μεταξύ των οποίων 19 αστυνομικοί, πέντε διασώστες και ένα παιδί», ανέφερε ο Ιχόρ Κλιμένκο σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τον θάνατο κατά την πρώτη επίθεση και την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης ακολούθησε δεύτερο πλήγμα, εξαιτίας του οποίου σκοτώθηκε ένα μέλος των σωστικών συνεργείων.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε καταδικάσει νωρίτερα την πυραυλική επίθεση σε «συγκρότημα κατοικιών» στο Ποκρόφσκ, κοινοποιώντας βίντεο στο οποίο διακρίνονταν συνεργεία που απομάκρυναν ερείπια από πολυκατοικία. Στις εικόνες φαίνονται επίσης πολίτες που σπεύδουν σε βοήθεια, ένα αυτοκίνητο που έχει καταπλακωθεί από ερείπια και ένα δεύτερο κτίριο που έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Η πόλη Ποκρόφσκ είχε πληθυσμό περίπου 60.000 κατοίκων πριν από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

φωτογραφία αρχείου