Κάθε πυξίδα έχει δικό του τύπο και σχεδιασμό, αλλά όλα αυτά σχεδιάζονται με την ίδια αρχή. Κάθε πυξίδα έχει ένα μαγνητικό βέλος που δείχνει τους πόλους του πλανήτη. Ας δούμε ποια πυξίδα αποτελείται από:

-Πλαστική διαφανή πλάκα στην οποία βρίσκεται η πυξίδα.

-Βέλος, το οποίο δείχνει την κατεύθυνση.

-Ο διαφανής δακτύλιος στον οποίο είναι σταθερή η πυξίδα (μαγνητική βελόνα).

-Περιστρεφόμενο τόξο γύρω από την πυξίδα.

-Το βέλος που περιστρέφεται μέσα στην πυξίδα. Δεν είναι μαγνητισμένο βέλος, το οποίο υποδεικνύει την κατεύθυνση.

-Γραμμές αναφοράς.

O τρόπος για να κρατήσετε την πυξίδα

Η πυξίδα πρέπει να τοποθετηθεί στην παλάμη και να φέρει στο στήθος τη σωστή θέση. Εάν απλά πρέπει να χειριστείτε την κάρτα, στη συνέχεια να το τοποθετήσετε σε μια επίπεδη επιφάνεια και να τοποθετήσετε την πυξίδα στην κορυφή. Έτσι μπορείτε να πλοηγηθείτε εύκολα στο έδαφος.

Ορισμός των μερών

Αυτός είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος προσανατολισμού στην περιοχή. Κοιτάξτε το μαγνητικό βέλος. Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνετε στο βορρά. Περιστρέψτε την κλίμακα διαίρεσης. Αυτό γίνεται όσο το μαγνητικό βέλος δεν πέφτει στο βέλος κατεύθυνσης. Και τα δύο βέλη πρέπει να δείχνουν το βορρά. Μετά από αυτό, καθορίστε την κατεύθυνση της κίνησης σας. Αυτό μπορεί να γίνει, κοιτάζοντας την κατεύθυνση της κίνησης. Κοιτάξτε, όπου η κλίμακα διαίρεσης τέμνει με την κατεύθυνση του βέλους κίνησης. Κοιτάξτε την κλίμακα διαίρεσης για Ακριβής ορισμός Τον προορισμό του. Εάν η διασταύρωση εμφανίζεται γύρω από το ψηφίο 20, τότε μετακινείτε σε 20 μοίρες στα βορειοανατολικά.

Η διαφορά μεταξύ των μαγνητικών / γεωγραφικών βόρειων πόλων

Ακόμη και δεδομένου ότι είναι τόσο “βόρεια», η διαφορά που θα θυμάστε πολύ γρήγορα, καθώς είναι πολύ σημαντικό κατάλληλη χρήση πυξίδα.

Η διαφορά των αναγνώσεων μπορεί να είναι ασήμαντη, αλλά η διαφορά 1 βαθμού θα σημαίνει απόκλιση από ένα συγκεκριμένο στόχο 100 μέτρα με κάθε χιλιόμετρο. Και τι θα συμβεί αν χρειάζεστε 10 ή ακόμα και 20 χιλιόμετρα; Εξετάστε τη διαφορά είναι απλά απαραίτητη.

Υπολογίστε την κατεύθυνση σας

Μετακίνηση σε ανοικτές περιοχές ή στο δάσος, είναι απαραίτητο να καθορίσετε περιοδικά την κατεύθυνση του. Αφαιρέστε την πυξίδα έτσι ώστε η κατεύθυνση βέλη να συμπίπτει με την κατεύθυνση σας (όπου πηγαίνετε). Το μαγνητικό βέλος συμπίπτει μόνο αν μετακινηθείτε στο βορρά.

Κρατήστε τη μετακίνηση 

Γυρίστε με αυτό έτσι ώστε το μαγνητικό βέλος να δείχνει το βορρά στον πίνακα διαίρεσης. Μετακίνηση στην άκρη όπου δείχνει το βέλος κατεύθυνσης. Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την πυξίδα σε όλη τη διαδρομή, απλά να είστε προσεκτικοί και να μην μετακινήσετε τον πίνακα διαίρεσης.

Χρησιμοποιήστε τα ορόσημα

Όταν ακολουθείτε την καθορισμένη κατεύθυνση όπου εμφανίζεται το βέλος, επιλέξτε έναν οδηγό (πυλώνας, πέτρα ή δέντρο). Μην επιλέγετε πολύ απομακρυσμένα αντικείμενα (βουνό) – δεν θα σας επιτρέψουν να πλοηγηθείτε στην απαραίτητη ακρίβεια. Φτάνοντας μέχρι ένα ορόσημο, κοιτάξτε την πυξίδα και επιλέξτε την επόμενη.

Μεταφέρετε την πορεία στην κάρτα

Βάλτε το χάρτη στην οριζόντια επιφάνεια και εγκαταστήστε την πυξίδα από πάνω. Η γραμμή της κατεύθυνσης πρέπει να αναφέρει το Βορρά. Τώρα βάλτε την πυξίδα έτσι ώστε να περνάει από τη θέση σας και το βέλος επεσήμανε το βορρά. Σύρετε κατά μήκος της πυξίδας που διέρχεται από το σημείο της θέσης σας στο χάρτη. Προσέξτε αυτή την κατεύθυνση.

Για να εστιάσετε γρήγορα και σωστά στην άγνωστη περιοχή, μπορείτε να επιλέξετε το δρόμο Crute και να γνωρίζετε την τοποθεσία σας, πρέπει να ασκηθείτε τακτικά με την πυξίδα και την κάρτα, την παρατήρηση και την οπτική μνήμη. Η πυξίδα είναι ο πιο αξιόπιστος τουριστικός σύντροφος, με την προϋπόθεση ότι είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την πυξίδα 

Η πυξίδα είναι μια συσκευή ικανή να ορίσει ένα ορόσημο σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Η μαγνητική πυξίδα είναι ιδιαίτερα κοινή. Η αρχή της λειτουργίας του βασίζεται στην αλληλεπίδραση των μαγνητικών πεδίων της γης και τα βέλη της πυξίδας. Το βέλος της συσκευής περιστρέφεται συνεχώς  γύρω από τον άξονά του, βρίσκοντας σύμφωνα με γραμμή δύναμης μαγνητικό πεδίο.

Για να χρησιμοποιήσετε σωστά την πυξίδα σας, πρώτα απ ‘όλα, πρέπει να γνωρίζετε αν λειτουργεί. Για αυτό τοποθετήστε την σε μια επίπεδη οριζόντια επιφάνεια. Εξηγήστε την ώρα που το βέλος ηρεμήστε και διορθώστε τη διαίρεση. Μετά από αυτό, μεταφέρετε στη συσκευή οποιοδήποτε αντικείμενο χάλυβα, θα εμφανίσει ένα βέλος από την ισορροπία και, στη συνέχεια, αφαιρέστε το αντικείμενο απότομα. Εάν μετά από αυτό το πείραμα, το βέλος σταματά κοντά στην πίεση, η οποία ήταν πριν από τις ενέργειές σας, η πυξίδα σας βρίσκεται σε σωστή λειτουργία.

Χρησιμοποιήστε την πυξίδα, για να προσδιορίσετε τη δεξιά πλευρά του ορίζοντα. Είναι απαραίτητο να απελευθερώσετε το φρένο, μετά από μερικά δευτερόλεπτα, η ταλάντωση των βέλη θα σταματήσει και βρίσκεται σε τέτοιο τρόπο ώστε το μπλε άκρο του, Η εμφάνιση της άκρης βέλους, θα κατευθύνεται προς το βορρά και το άλλο (κόκκινο), αντίστοιχα, νότια. Ανατολικά και δυτικά είναι πάντα στα δεξιά και στα αριστερά του βέλους, κάθετα σε αυτό.

 tltaudit.ru