Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης των Αξιωματικών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

Δηλώνουμε δημόσια την ικανοποίησή μας αναφορικά με το αποτέλεσμα των εργασιών του Κατώτερου Συμβουλίου Τοποθετήσεων που τελούν στην κατάσταση της Υπηρεσίας Γραφείου και την τοποθέτηση των υπόψη συναδέλφων στις Υπηρεσίες που επιθυμούν (είτε σε αυτές  στις οποίες βρίσκονται ήδη είτε σε αυτές που αιτήθηκαν να υπηρετήσουν).

Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι εργασίες του Ανώτερου Συμβουλίου Τοποθετήσεων, για τις αντίστοιχες περιπτώσεις, θα πρέπει να οδηγήσουν στο ίδιο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι τα εν λόγω Συμβούλια καλούνται να κινηθούν εντός του πλαισίου που διαγράφεται από το πρόσφατο π.δ. 86/2022, με το οποίο επήλθαν σημαντικές μεταβολές στο καθεστώς της Υπηρεσίας Γραφείου.

Το επίκεντρο της προσοχής στρέφεται μεταξύ άλλων στις προβλέψεις για:

– υποχρεωτική επανεξέταση της σωματικής ικανότητας των ήδη τελούντων σε κατάσταση υπηρεσίας γραφείου, κατά κρίση της Υπηρεσίας Υγειονομικού, μετά τη συμπλήρωση τριών ετών από την προηγούμενη επανεξέταση

– υποχρεωτική δήλωση μίας εκ των ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ. στην οποία επιθυμούν να υπηρετήσουν τα στελέχη αντί για δήλωση συγκεκριμένου τόπου

Η μεγάλη οικογένεια των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στέκεται δίπλα με ευαισθησία, κατανόηση και ανθρωπιά και στηρίζει τα στελέχη που τίθενται στην κατάσταση της Υπηρεσίας Γραφείου. Το ίδιο οφείλει να πράττει και η Υπηρεσία, αναλαμβάνοντας νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα θωρακίζουν και θα προστατεύουν τα δικαιώματα των συναδέλφων αυτών και θα τους επιτρέπουν να ανταπεξέρχονται με αξιοπρέπεια στον υπηρεσιακό τους βίο, δεδομένων των ιδιαιτεροτήτων, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι.

Η Πανελλήνια Ένωση των Αξιωματικών του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατανοώντας και αναγνωρίζοντας το δίκαιο του αιτήματος (αφού μονομερώς εφαρμόζεται δυσμενέστερο καθεστώς που διαταράσσει την οργάνωση του υπηρεσιακού και οικογενειακού βίου), δεσμεύεται πως θα εργαστεί για την αναθεώρηση των οικείων διατάξεων (του π.δ.86/2022), προς την κατεύθυνση διαμόρφωσης ενός νέου πλαισίου με κοινωνικό και υπηρεσιακό πρόσημο, αλλά και επιστημονική τεκμηρίωση και προς τούτο επιζητούμε την συνδρομή και την συμβολή όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας

Γραβάνης Γρηγόριος          Φύκας Γεώργιος