Στο πλαίσιο του εορτασμού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της 83ης επετείου από τον τορπιλισμό του καταδρομικού «ΕΛΛΗ», από 14 έως 15 Αυγούστου 2023, το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στις εκδηλώσεις ως ακολούθως:

α.   Στη νήσο Τήνο παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεωργίου Αλεξανδράκη, καθώς επίσης και αντιπροσωπειών των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και των τοπικών αρχών. Την Τρίτη 15 Αυγούστου, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποίησε ρίψη στεφάνου εν πλω από το ΤΠΚ ΞΕΝΟΣ, προς τιμή των πεσόντων του καταδρομικού «ΕΛΛΗ», ενώ στο πλαίσιο των ευρύτερων εκδηλώσεων τη Δευτέρα 14 Αυγούστου, ο Αρχηγός ΓΕΝ κατέθεσε στεφάνι στο κενοτάφιο των πεσόντων στο χώρο του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου. Στο λιμένα Τήνου κατέπλευσαν η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ, το Αρματαγωγό (Α/Γ) ΣΑΜΟΣ με το οποίο διεξάγεται η θερινή εκπαίδευση της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΜΥΝ) και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΞΕΝΟΣ.

β. Στην νήσο Πάρο παρέστη ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και κατέπλευσε το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΒΛΑΧΑΚΟΣ.

Επιπρόσθετα, κατά την διεξαγωγή των λιτανεύσεων των εικόνων σε αμφότερες ανωτέρω νήσους, αποδόθηκαν τιμές από ένοπλα αγήματα προσωπικού και τμημάτων της Μπάντας του ΠΝ.