Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στη Μαδαγασκάρη όταν ποδοπατήθηκαν στην είσοδο του εθνικού σταδίου στην πρωτεύουσα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του μεγάλου νησιού στον Ινδικό Ωκεανό, Κριστιάν Ντσάι.

Το ποδοπάτημα σημειώθηκε στην είσοδο του σταδίου Μπαρέα στο Ανταναναρίβο, όταν φίλαθλοι προσπαθούσαν να εισέλθουν στο εθνικό στάδιο της Μαδαγασκάρης για την τελετή έναρξης των 11ων Αγώνων των νησιών του Ινδικού Ωκεανού. Το στάδιο είχε γεμίσει με σχεδόν 50.000 θεατές.

Ο προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για “δώδεκα νεκρούς” και σχεδόν 80 τραυματίες, δήλωσε ο Ντσάι στους δημοσιογράφους έξω από το νοσοκομείο του Ανταναναρίβο όπου έχουν μεταφερθεί οι τραυματίες.

Δεν έχει γίνει γνωστό επί του παρόντος τί προκάλεσε το ποδοπάτημα.

Ο πρόεδρος Αντρί Ραζοελίνα, ο οποίος ήταν παρών στην αθλητική εκδήλωση, ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή.

“Είμαστε σχεδόν 50.000 άνθρωποι μέσα σε αυτό το στάδιο”, δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε ομιλία που μεταδόθηκε από την τηλεόραση. Όμως “ένα τραγικό συμβάν σημειώθηκε καθώς άνθρωποι ποδοπατήθηκαν. Υπήρχαν τραυματίες και νεκροί στην είσοδο”.

Οι αθλητικοί Αγώνες των νησιών του Ινδικού Ωκεανού πραγματοποιούνται φέτος στη Μαδαγασκάρη έως τις 3 Σεπτεμβρίου. Διεξάγονται κάθε τέσσερα χρόνια σε διαφορετικά νησιά του νοτιοδυτικού Ινδικού Ωκεανού εδώ και περίπου σαράντα χρόνια. Η προηγούμενη διοργάνωση έγινε στον Μαυρίκιο.