Για 11η μέρα συνεχίζει να καίει η πυρκαγιά στον Έβρο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Στην μάχη με τη φωτιά συνδράμουν και δυνάμεις του Ε.Σ., καθώς έπειτα από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, το ειδικό πυροσβεστικό όχημα Jumbo Track Multi μεταφέρθηκε στον Έβρο για να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ύστερα από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημητρίου Πέτροβιτς.

Το γιγαντιαίο πρώην άρμα μάχης, Leopard,  μεταφέρθηκε στο δάσος της Δαδιάς από αρματοφορέα του 784 Τάγματος Μεταφορών, όπου θα βοηθήσει στην κατάσβεση των πυρκαγιών, ανοίγοντας παράλληλα ζώνες πυρασφαλείας.

Τα χαρακτηριστικά του Jumbo Track Multi που επιχειρεί στον Έβρο
O κατασκευαστής του οχήματος, Ρέντζος Θεόδωρος, μίλησε στον τηλεοπτικό ΣΚΑΙ, για τα χαρακτηριστικά του Jumbo Track Multi.

«Το ειδικό όχημα Jumbo Track Multi, πρώην Leopard, το οποίο το διασκευάσαμε στο εργοστάσιο μας στον Ορχομενό Βοιωτίας και πατεντάραμε στο Μόναχο, έχει μία δεξαμενή 15.000 λίτρων, ένα ντόζερ -μία λεπίδα- δηλαδή που ανοίγει ζώνες πυρασφαλείας, έναν θάλαμο διάσωσης περίπου 10 ατόμων και ένα κανόνι που πετάει μέχρι και 80 μέτρα το νερό. Είχαμε επικοινωνία με την περιφέρεια και μετά από εντολή του Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, διατέθηκε ο αρματοφορέας και μεταφέρθηκε το όχημα εδώ», ανέφερε ο κ. Ρέντζος.

Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου έγραψε σε ανάρτηση του στο Facebook για το θηριώδες πυροσβεστικό όχημα: «Ύστερα από πρόσκληση μου ως προέδρου του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Έβρου και με εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, αρματοφορέας του Στρατού μετέφερε το ειδικό πυροσβεστικό όχημα JUMBO TRACK MULTI, για να συνδράμει στους πυροσβέστες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στο δάσος Δαδιάς. Ευχαριστούμε το Στρατό και τον εθελοντή ιδιοκτήτη του πυροσβεστικού άρματος κ. Θ. Ρέτζο για την ανταπόκριση».

iefimerida.gr