Επί 4 μήνες έστελνε μηνύματα στην πρώην σύντροφο του ζητώντας να τα ξαναβρούν. Έφτασε στο σημείο να την επισκέπτεται στον χώρο εργασία της για να μιλήσουν. Όταν εμφανίστηκε έξω από το σπίτι της αποφάσισε να τον καταγγείλει στην Αστυνομία, με συνέπεια εκείνος να συλληφθεί και να κατηγορηθεί για απειλή με παρακολούθηση. Ο 30χρονος κατηγορούμενος κρίθηκε τελικά ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 μηνών, με 3ετή αναστολή.

«Είχαμε σχέση το 2022» ανέφερε η 28χρονη καταγγέλλουσα, καταθέτοντας στο δικαστήριο. Σύμφωνα με την ίδια, ο 30χρονος δεν μπόρεσε να αποδεχθεί την απόφασή της να χωρίσουν, επιδιώκοντας συνεχώς επικοινωνία μαζί της. «Προσπαθούσε να επικοινωνήσει επανειλημμένα μαζί μου. Του έλεγα ότι η απόφαση μου είναι οριστική. Του έλεγα να με αφήσει ήσυχη».

Όπως κατέθεσε, από τον περασμένο Μάιο άρχισε να την παρακολουθεί και να της στέλνει μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο. Η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει συνέβη πριν από 10 μέρες όταν την “επισκέφθηκε” στο σπίτι της. «Τον είδα κάτω από το σπίτι και ειδοποίησα την Αστυνομία. Χτύπησε τα κουδούνι κι ανέβηκε πάνω» είπε η 28χρονη, κάνοντας λόγο για ψυχολογική πίεση και κρίσεις πανικού που πάθαινε. «Πιεζόμουν πολύ. Η συμπεριφορά του ήταν αλλοπρόσαλλη- μια με αγαπούσε και μια με κατηγορούσε», σημείωσε αναφερόμενη στη συμπεριφορά του 30χρονου και από την οποία – όπως ανέφερε – ήθελε να απαλλαγεί.

Στην απολογία του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι την παρακολουθούσε παρουσιάζοντας τη δική του εκδοχή για όσα κατηγορείται. «Αγάπησα και πίστευα ότι ήταν αμοιβαίο. Έστελνα μηνύματα αλλά όταν μου είπε να σταματήσω σταμάτησα» απολογήθηκε. Ανέφερε ότι υπέστη ερωτική απογοήτευση κι ότι επιδίωξε μία φορά να την συναντήσει όχι όμως για να την πείσει να γυρίσει αλλά «για να την παρακαλέσω να συζητήσουμε για το λόγο του χωρισμού». Από τις απαντήσεις που πήρα κατάλαβα ότι δεν είχε αισθήματα για μένα, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Κατά της καταδικαστικής απόφασης, ο 30χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.