Η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ολοκλήρωσε σε δύο συνεχόμενες συνεδριάσεις τις ακροάσεις των 21 υποψηφίων ανώτατων δικαστών για την επιλογή των 5 νέων Αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

Οι έντεκα υποψήφιοι που κατά σειρά πλειοψήφησαν μετά την μυστική ψηφοφορία που ακολούθησε της ακρόασης των 21 υποψηφίων αεροπαγιτών είναι οι: Μαρία Λεπενιώτη, Ελένη Κατσούλη, Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Δήμητρα Ζώη, Ασημίνα Υφαντή, Αθανάσιος Θεοφάνης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Στέφανος- Σπυρίδων Πανταζόπουλος, Μαρουλιώ Δαβίου- Απέργη, Ιωάννης Δουρουκλάκης και Χρήστος Κατσιάνης.

Ο κατάλογος των έντεκα προτεινομένων θα υποβληθεί στην Κυβέρνηση όπου θα επιλέξει τους 5 νέους Αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι 5 κενές θέσεις Αντιπροέδρων προέκυψαν από τις τρείς αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, μιας παραίτησης Αντιπροέδρου και μια νέας θέσης Αντιπροέδρου που προέκυψε από το Ν.5028/2023.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την ακρόαση των 18 υποψηφίων Συμβούλων για την πλήρωση των τριών κενών θέσεων των Αντιπροέδρων του ΣτΕ