Την Τετάρτη 16 Αυγούστου ο Συνδεσμος Εφέδρων Αξκων Ν. Αθηνών τίμησε τους Ελλαδίτες Στρατιωτικους , πεσοντες αγνοουμενους και μετέχοντες κατά τη Μάχη του Στρατοπέδου της ΕΛΔΥΚ επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 49 χρονων από τη λήξη της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μνημείο Πεσόντων κατά την Τουρκική εισβολή που βρίσκεται στην Πλατεία Μαδρίτης στην Αθήνα. Ο Πρόεδρος κ.Ιωάννης Αγγελόπουλος καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, ανέλυσε το νόημα της τελετής και κατέθεσε δάφνινο στεφανο στη μνήμη των Ηρώων.

Ο Αντιπρόεδρος κ.Κωνσταντίνος Πλατοπουλος ανέγνωσε το χρονικό της ευρύτερης περιόδου  και εξιστόρησε την τριήμερη επική μάχη. Η εκδήλωση εκλεισε με τον Εθνικό μας Υμνο. Ευχαριστούμε τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου  που παρευρέθηκαν σ’ αυτή. Μεταξύ πολλων άλλων παρευρεθηκαν και οι : η κ.Βάσω Γεννηματά Διοικήτρια του ΠΓΝΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ,  η κ.Μαρία Αλεβιζου Πρόεδρος της 1ης Δημοτικης Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων & ο κ.Γιώργος Μιχαλόπουλος άπαντες Υποψήφιοι Δημοτικοί Συμβουλοι του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης ο κ.Ηρακλής Μαρκουιζος Υποψήφιος Συμβουλος του 4ου Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων, η κ.Αθηνά Τρανούλη Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος  Αττικής – Κεντρικού Τομέα , ο κ.Πρόδρομος Γκαλερίδης Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγίου Δημητρίου, ο κ.Σωκράτης Βασιλειάδης Υποψήφιος Δημοτικός Συμβουλος Γλυφαδας ο. κ.Βακης Λαδόπουλος Γενικός Γραμματέας της ΑΠΟΕΑ, ο κ.Θανος Σταματελοπουλος πρ.Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Αθηνών και Διοικητής του Νοσοκομείου ΕΛΠΙΣ, και στον Βάκη Διοικητής Νοσοκομείου ΠΑΜΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ η κ.Ελισάβετ Μελιγκώνη, ο κ.Δήμος Δανέλας, ο τελετάρχης της Περιφέρειας Αττικής Γεώργιος Μουνδρέας και πολλοί άλλοι Ευχαριστουμε επίσης , την Ελληνικη Αστυνομια καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες Καθαριότητας και Κηποτεχνιας του Δήμου Αθηναίων με τους επικεφαλής Αντιδημάρχους τους για τον συμβολισμό , και τον εξωραϊσμό του χώρου .

Και του Χρόνου πρωτα ο Θεός θα είμαστε όλοι εκεί να τιμήσουμε τους Ήρωες μας και   ελπίζουμε η Κύπρος μας να είναι Ελευθερη απαλλαγμένη από τα Τουρκικά στρατεύματα κατοχής.

 seanathinon.gr