Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (ΕΕΣ), κατόπιν πρωτοβουλίας του Προέδρου Dr. Αντωνίου Αυγερινού, θα πραγματοποιήσει  την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου 2023, από τις 11:00’ έως τις 14:00’, δράση ενεργητικής προσέγγισης αστέγων στην περιοχή του Θησείου, καθώς και στις περιοχές περιμετρικά των οδών Πανεπιστημίου, Σταδίου, Ακαδημίας και Αθηνάς.

 Η δράση του ΕΕΣ θα αναπτυχθεί με την υποστήριξη δύο (2) κλιμακίων: ενός στατικού και ενός μετακινούμενου, τα οποία θα στελεχώνονται από επαγγελματικό προσωπικό & εθελοντικό δυναμικό του ΕΕΣ. Τα κλιμάκια θα στελεχώνονται από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών (3) Σωμάτων του ΕΕΣ (Κοινωνικής Πρόνοιας, Υγείας και Σαμαρειτών-Διασωστών και Ναυαγοσωστών) και θα παρέχουν: ανθρωπιστική βοήθεια μέσω της διάθεσης υλικού ενίσχυσης και ειδών ατομικής υγιεινής, ενημέρωση για τους διαθέσιμους χώρους φιλοξενίας, Πρώτες Βοήθειες και Πρώτες Βοήθειες Ψυχικής Υγείας σε άτομα που αντιμετωπίζουν σχετικές δυσκολίες ή προβλήματα υγείας. Εκτιμάται πως από την εν λόγω δράση θα ωφεληθούν συνολικά 120 άτομα. Αντίστοιχες δράσεις θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια του επερχόμενου χειμώνα και ιδιαίτερα τις περιόδους κατά τις οποίες θα επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες και συνθήκες ψύχους.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, διαχρονικά υποστηρίζει ομάδες πληθυσμού που πλήττονται από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής (υψηλές θερμοκρασίες ή και συνθήκες καύσωνα, πλημμυρικά φαινόμενα, χιονοπτώσεις και συνθήκες ψύχους), τόσο σε αστικά περιβάλλοντα όσο και σε αγροτικές, απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές.