Άμεση ήταν η κινητοποίηση των εθελοντών και του προσωπικού του Τομέα Υγείας από το Περιφερειακό Τμήμα Βόλου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων καταστροφών από τη σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε την ευρύτερη περιοχή του Βόλου και προκάλεσε τεράστια προβλήματα σε κατοικίες και οδικό δίκτυο, καθώς και πολύωρες διακοπές ρεύματος και νερού σε πολλές συνοικίες της πόλης.

Συγκεκριμένα, εθελοντές και το προσωπικό του Ε.Ε.Σ., βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία και τον Δήμο Βόλου, συμμετείχαν σε δεκάδες επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών από αυτοκίνητα και κατοικίες που διέτρεχαν άμεσο κίνδυνο από τα ορμητικά νερά, ενισχύοντας παράλληλα τις προσπάθειες απάντλησης υδάτων και καθαρισμού του οδικού δικτύου. Επίσης, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. διένειμαν πόρτα-πόρτα εμφιαλωμένα νερά και τρόφιμα μακράς διάρκειας στους πολίτες των πληγέντων συνοικιών του Βόλου.

Ιδιαίτερη μνεία χρήζει η συγκινητική προσφορά των εθελοντών προς τους ευάλωτους πολίτες και ιδιαίτερα τους χρόνια πάσχοντες. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ., σε συνεννόηση με το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, ανέλαβαν το δύσκολο έργο της μετακίνησης των νεφροπαθών και άλλων ασθενών με χρόνιες παθήσεις προς και από το Νοσοκομείο για την απαραίτητη θεραπεία τους, εν μέσω σφοδρής κακοκαιρίας. Οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ. θα συνεχίσουν να επιχειρούν στις πληγείσες περιοχές για όσο αυτό κριθεί αναγκαίο.

Προηγούμενο άρθροΣε πνιγμό οφείλεται ο θάνατος του 36χρονου στο λιμάνι του Πειραιά
Επόμενο άρθροΟδήγηση στη βροχή: Τα SOS