Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, ολοκληρώθηκε ο ετήσιος Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ) με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) ΣΠΕΤΣΑΙ και το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ, τα οποία κατέπλευσαν στην Ακτή Ξαβέρη στον Πειραιά.
Στο ΘΕΠ, που διήρκησε από την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023 έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023, εκτελέστηκαν γυμνάσια και συνεκπαιδεύσεις στο πλαίσιο της πρακτικής εν πλω εκπαίδευσης και της απόκτησης ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους. Επιπρόσθετα πραγματοποιήθηκαν εθιμοτυπικές επισκέψεις, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η Φ/Γ ΣΠΕΤΣΑΙ και το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ κατέπλευσαν διαδοχικά στους λιμένες, Μάλαγα Ισπανίας, Πόρτο Πορτογαλίας, Βρέστη Γαλλίας, Βαλέτα Μάλτας και Λεμεσού Κύπρου. Στο ΘΕΠ συμμετείχαν 159 Ναυτικοί Δόκιμοι, 8 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Σχολή Ικάρων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής), καθώς και 2 αλλοδαποί σπουδαστές από την Ρουμανία.

Προηγούμενο άρθροΤελετή Αποφοίτησης της 13ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας
Επόμενο άρθροΟ Υφυπουργός Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης απένειμε τα πτυχία των αποφοίτων σπουδαστών της ΣΕΘΑ