Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 6-9-2023 στην περιοχή της Ομόνοιας, 3 άτομα, ηλικίας 37, 33 και 31 ετών, ως μέλη εγκληματικής ομάδας για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και βία κατά υπαλλήλων.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών αναφορικά με τη δράση εγκληματικής ομάδας τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών στις περιοχές της Ομόνοιας και του Σταθμού Αττικής, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους  δράση.

Πρόκειται για εγκληματική ομάδα με διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Συγκεκριμένα, ο 33χρονος ως οργανωτής και κατευθύνων, ήταν επιφορτισμένος με την αποθήκευση των ναρκωτικών ουσιών, τις οποίες απέκρυπτε σε δωμάτια ξενοδοχείων που νοίκιαζε. Επιπλέον λειτουργούσε εκφοβιστικά σε βάρος των άλλων μελών και των τοξικομανών με χρήση απειλών και σωματικής βίας.

Ο 37χρονος και ο 31χρονος, οι οποίοι αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους, ήταν υπεύθυνοι για την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  •  9  νάιλον συσκευασίες τύπου zip περιέχουσες -18,2- γραμμ. κρυσταλλικής μεταμφεταμίνης,
  •  22  φαρμακευτικά δισκία,
  • το χρηματικό ποσό των 80  ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.