Οι Λιμενικοί δίνουμε μάχες στη θάλασσα και στα λιμάνια, αλλά και πέρα από αυτά, παντού εκεί όπου μας καλεί το καθήκον και συμβάλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση των ελληνικών χωρικών μας υδάτων!

Οι επιπτώσεις της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, που ως Λιμενικοί συμβάλουμε από την πρώτη στιγμή στην αντιμετώπισή τους, είναι αυτονόητο ότι θέτει και το συνδικαλιστικό μας κίνημα στο πλευρό των συμπολιτών μας που πλήττονται.

Έχουμε στο αίμα μας την προστασία της ανθρώπινης ζωής και όπου καλούμαστε να συνδράμουμε, το κάνουμε με αυταπάρνηση και αυτοθυσία!

Αυτό έχουμε μάθει και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!

Οτιδήποτε άλλο είναι εκτός Λιμενικού!

Ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα γινόμαστε μάρτυρες αφενός μιας προσπάθειας το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να απαξιωθεί στο βωμό της πολιτικής καριέρας και αφετέρου της ανακολουθίας λόγων και υποσχέσεων έναντι των πράξεων.

Συγκεκριμένα:

– Η με ΑΠ: 2411.1/62275/23//7-9-23 απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη αποτελεί κραυγαλέα απόδειξη εμπαιγμού! Με την εν λόγω απόφαση αφενός στερούνται κάθε ελπίδα απεγκλωβισμού οι συνάδελφοί μας, που υπηρετούν στην πρώτη γραμμή μέχρι και στο τριπλάσιο χρόνο από αυτόν που προβλέπεται και αφετέρου δεν ενισχύονται κρίσιμες υπηρεσίες.

– Για το εκπαιδευτικό έτος 2023-2024 κατατάσσονται 60 Δόκιμοι Λιμενοφύλακες αριθμός, που υπολείπεται από τις αναμενόμενες αποστρατείες στελεχών. Δηλαδή το 2024 θα βρει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή μικρότερο…

– Οι παρεμβάσεις του Αυγούστου στο μισθολόγιό μας, [N. 5045/23 (ΦΕΚ Α’ 136/29-07-2023)], με τη συνυπογραφή του κ. Βαρβιτσιώτη, αποτελούν μια τεράστια κοροϊδία και απέχουν παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις.

– Τέλος, οι σπασμωδικές κινήσεις του ΥΝΑΝΠ κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, στον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, εκτός των άλλων υπονομεύουν συνολικά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και τα στελέχη του αφού στο βωμό της πολιτικής διάσωσης θυσιάζεται ό,τι έχτισε το Σώμα στη συνείδηση του Ελληνικού λαού εδώ και 104 χρόνια!

Όλα τα παραπάνω απασχόλησαν τις εργασίες του Γενικού Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτεμβρίου 2023, που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Ακολούθως συνεδρίασε η Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ:

Να τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα ο μηχανισμός αγωνιστικών κινητοποιήσεων της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. και των Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δεν αρκεί να δηλώνουμε οργισμένοι και αγανακτισμένοι.

Αυτή η οργή πρέπει θα μεταλλαχθεί σε μια συνειδητή επιλογή δράσης, με απώτερο σκοπό τη διέξοδο και την προοπτική.

Σήμερα, που το συνδικαλιστικό κίνημα αποτελεί το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ σε όλες αυτές τις επιλογές, η Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. πιστή στις αρχές, στις αξίες και στην ιστορία της, θα αναλάβει πιο έντονες, αποτελεσματικές και σύγχρονες πρωτοβουλίες.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

Τσιάνος Παναγιώτης                             Δροσόπουλος Αλέξανδρος