Η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης, με στόχο την οδική ασφάλεια, τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και την εξάλειψη των συνθηκών που επιτείνουν τις συνέπειες τους, επικεντρώνεται σε ποιοτικούς και ουσιαστικούς ελέγχους. Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετήθηκαν διάφορες μορφές τροχονομικής αστυνόμευσης, μεταξύ των οποίων συστηματικοί έλεγχοι αλλά και έλεγχοι με τη μορφή εξορμήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά το τελευταίο τριήμερο, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) και λοιπών Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές του Νομού με έμφαση στο κέντρο πόλης και βεβαίωσαν συνολικά (1.076) παραβάσεις για παράνομη στάθμευση, μέθη, θορύβους από εξατμίσεις και μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Επιπρόσθετα, κατόπιν εντολής του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας, αστυνομικοί Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων του Κιλκίς, Δράμας, Καστοριάς και Πέλλας, παρείχαν συνδρομή με σκοπό τη διενέργεια ελέγχων στο κέντρο της πόλης, πραγματοποιώντας ελέγχους οχημάτων και βεβαιώνοντας συνολικά (203) παραβάσεις, που αφορούσαν σε παράνομη στάθμευση.

Παρόμοιες αστυνομικές δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς.