Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης πραγματοποιήθηκε χθες (15.09.2023) πρωινές ώρες σε περιοχή του Δήμου Σφακίων κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκε φυτεία αποτελούμενη από χίλια τριάντα (1030) δενδρύλλια  κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων καθώς και πολυήμερη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων πραγματοποιήθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Σφακίων .

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της ανωτέρω υπηρεσίας, της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε δύσβατη αγροτική περιοχή του Δήμου Σφακίων και σε δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους φυτεία αποτελούμενη από χίλια τριάντα (1030) δενδρύλλια κάνναβης. ευρισκόμενα στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως 2 μέτρα καθώς και εντός μεταλλικής συσκευής ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 183 γραμμαρίων.

Από τη διενεργηθείσα έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι δυο ημεδαποί καλλιεργούσαν από κοινού την εν λόγω φυτεία με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Ακλούθησαν έρευνες στα σπίτια  των ημεδαπών οπού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επίσης κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια και συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον  Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.