Συνελήφθησαν στις 14-9-2023 σε περιοχές της Ροδόπης και του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης τρεις διακινητές, εκ των οποίων ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το μεσημέρι στην Εγνατία οδό Κομοτηνής – Ξάνθης αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής συνέλαβαν τον ημεδαπό διακινητή, διότι ως οδηγός Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου (αυτοκινούμενο τροχόσπιτο), στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης, μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα δέκα  μη νόμιμους μετανάστες.

Στη δεύτερη περίπτωση, το βράδυ στην Εθνική οδό Ορμενίου  – Αρδανίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης δύο αλλοδαποί διακινητές, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας οκτώ  μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω οχήματα και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την  προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου Ροδόπης και Φερών Αλεξανδρούπολης.