Συνελήφθησαν, στα πλαίσια του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 15-9-2023, στον ΗΣΑΠ «Ειρήνη» από αστυνομικούς του σχεδίου «ΑΡΙΑΔΝΗ», 18χρονος αλλοδαπός και 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενοι για δύο διαδοχικές περιπτώσεις ληστειών σε βάρος ανηλίκων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της 15-9-2023 μέσα στο Ο.Α.Κ.Α., ομάδα τριών ατόμων προσέγγισε ανήλικο και με χρήση σωματικής βίας τράβηξαν και αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα από το λαιμό του και διέφυγαν.

Λίγο αργότερα, έξω από τον σταθμό  ΗΣΑΠ «Ειρήνη», με τον ίδιο τρόπο αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από το λαιμό και άλλου ανηλίκου.

Ανωτέρω αστυνομικοί που βρισκόταν σε διατεταγμένη υπηρεσία για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων, εντόπισαν τους κατηγορουμένους στο σταθμό ΗΣΑΠ «Ειρήνη», όπου στη θέα των πρώτων απέρριψαν την αφαιρεθείσα αλυσίδα στο έδαφος και προσπάθησαν να διαφύγουν.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποίησαν, 2 εξ αυτών και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, όπου ταυτοποιήθηκαν ως δράστες των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων, ενώ η αλυσίδα αποδόθηκε στον παθόντα.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Η Ελληνική Αστυνομία με συντονισμένες δράσεις αντιμετωπίζει αλλά και εργάζεται μεθοδικά για την αποτροπή της παραβατικής συμπεριφοράς και δη των ανηλίκων.

φωτογραφία αρχείου