Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται σε περιπτώσεις απόπειρας κλοπής.

Συγκεκριμένα:

  • Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-09-2023), από πλήρωμα περιπολικού της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης και αστυνομικών του Τμήματος Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, πέντε   ημεδαποί ηλικίας 23, 22, 20, 21 και 44 ετών, οι οποίοι επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο μετέβησαν σε περιοχή της Τούμπας και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Σημειώνεται ότι πριν τη σύλληψή τους, κατά τον εντοπισμό τους από τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή προκειμένου να διαφύγουν.

Από το εσωτερικό του αυτοκινήτου κατασχέθηκαν είδη ένδυσης και εργαλεία.

  • Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορδελιού – Ευόσμου συνέλαβαν 36χρονο αλλοδαπό, ο οποίος, πρωινές ώρες χθες (18-09-2023), εισήλθε σε αύλιο χώρο οικίας και αφού έκοψε σίδερο παραθύρου με σκοπό να εισέλθει εντός, έγινε αντιληπτός από περίοικο η οποία κάλεσε το Κέντρο της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης. Στη συνέχεια, ο 36χρονος αντιλήφθηκε την παρουσία της ανωτέρω και την απώθησε. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα εργαλεία.
  • Συνελήφθη, πρωινές ώρες χθες (18-09-2023), από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 57χρονος ημεδαπός, ο οποίος αποπειράθηκε να αφαιρέσει μπουκάλια αλκοολούχου ποτού από σούπερ μάρκετ στους Αμπελόκηπους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

φωτογραφία αρχείου