Στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται για 11η μέρα ο 53χρονος Λευκορώσος μοναχός που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από 35χρονο Ρουμάνο μοναχό, στο ‘Αγιον Όρος, ύστερα από μεταξύ τους καβγά κι αφού είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Αυτό ανέφερε η δικηγόρος του 53χρονου μοναχού, απευθυνόμενη προς τους δικαστές του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης όπου ήταν προγραμματισμένο να εκδικαστεί χθες η υπόθεση. Η ίδια επισήμανε ότι ο εντολέας της επρόκειτο να αποσυνδεθεί εντός του 24ωρου από τη μηχανική υποστήριξη της αναπνοής του και για τους παραπάνω λόγους, όπως εξήγησε, δεν ήταν σε θέση να εμφανιστεί στο ακροατήριο.

Επειδή η πλευρά του 35χρονου κατηγορούμενου επέμεινε στη θέση της ότι η παρουσία του είναι αναγκαία στην ακροαματική διαδικασία προκειμένου να εξεταστεί, το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση για το πρώτο 10ήμερο του Νοεμβρίου. Αυτή ήταν η τρίτη αναβολή που έδωσε το δικαστήριο.

Το περιστατικό είχε συμβεί το απόγευμα της 17ης Σεπτεμβρίου στον αρσανά της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 35χρονος – που ζει σε μοναστήρι της Καρδίτσας και βρέθηκε για λίγες μέρες στο Άγιον όρος – χτύπησε με πόδια και χέρια, καθώς και με ένα πλαστικό μπουκάλι τον 53χρονο, ακόμη κι ενώ ήταν πεσμένος στο έδαφος. Αφορμή φαίνεται ότι υπήρξε μεταξύ τους διαπληκτισμός για θρησκευτικό ζήτημα. Η δίωξη που του απαγγέλθηκε είναι αυτή της βαριάς σωματικής βλάβης.