Κλιμάκια του Ε.Ε.Σ από Ξάνθη Κομοτηνής, Λάρισα Ελασσόνα, Βόλο με όλο τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό μετέβησαν στην Βόρεια Εύβοια (Πεύκη), στον Βόλο και στην Λάρισα, προκειμένου να βοήθησαν τους κατοίκους σε εκκενώσεις και απαντλήσεις υδάτων, με τις 20 αντλίες του Ε.Ε.Σ που λειτουργούν νυχθημερόν, ενώ συγχρόνως παρείχαν επισιτιστική βοήθεια, πρώτες βοήθειες, ψυχολογική στήριξη-υποστήριξη στους πληγέντες συμπολίτες μας.

Παράλληλα τα φορτηγά του Ε.Ε.Σ, μετέφεραν από την Αθήνα περίπου 100 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας ποικίλης φύσεως σε Τρίκαλα Λάρισα και Βόλο, διανέμοντας  με επιτυχία 20.000 εμφιαλωμένα μεταλλικά νερά και ήδη πρώτης ανάγκης. Σημειώνεται ότι την Κυριακή θα υλοποιηθεί νέα ανθρωπιστική δράση στις πληγείσες περιοχές του Βόλου που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την έλλειψη πόσιμου νερού, όπου θα διανεμηθούν επιπλέον 50.000 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού.
Τέλος, οι Ναυαγοσώστες-Διασώστες του Ελληνικού Ερυθρού βρίσκονται σε συνεχή επαφή με το Λιμενικό σώμα περιμένοντας την εντολή του για να συμμετάσχουν στις έρευνες διάσωσης του πιλότου που αγνοείται, έχοντας την απαραίτητη εμπειρία και τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό για να το πράξουν.