Με τον υπουργό Επικρατείας του Κατάρ, αρμόδιο για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, Σουλτάν μπιν Σαάντ αλ Μουράικι, συναντήθηκε στο περιθώριο της Υπουργικής Συνόδου ΕΕ- Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου που πραγματοποιείται στο Μουσκάτ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις.

Μετά την ολοκλήρωση της Υπουργικής Συνόδου, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Άμπου Ντάμπι, όπου θα συναντηθεί με τον Εμιρατινό ομόλογό του.

Επικοινωνία με τους ΥΠΕΞ της Αιγύπτου και της Ιορδανίας

Με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, είχε τηλεφωνική συνομιλία σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης. Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν για την τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή καθώς και για τελευταίες εξελίξεις.

Επίσης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον Αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι. Κατά τη συνομιλία τους εστίασαν στην τρέχουσα κατάσταση στην περιοχή, στις τελευταίες εξελίξεις καθώς και στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης.