Στο πλαίσιο συναντήσεων, αρχικά με την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑΝΠ, την Παρασκευή  06 Οκτωβρίου 2023, αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας (Ε.Λ.Ευβ.-Π.Ο.Λ.), αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Καπέλο Ιωάννη, Αναπλ. Γ.Γ. ΣΑΜΑΡΑ Γεώργιο και Ταμία ΧΑΡΛΑ Γεώργιο, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας & Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, στον οποίο το Αρχηγείο Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής παρέδωσε πρόσφατα αρμοδιότητες, οργανικές μονάδες, θέσεις προσωπικού και εποπτευόμενους φορείς.

Κατά την συνάντηση τέθηκαν ζητήματα που απασχολούν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα:

Ø  Συχνές μεταναστευτικές ροές αρμοδιότητας Λ/Χ Κύμης.

Ø  Διευρυμένα εκτός αρμοδιότητας περιστατικά λαθρομεταναστών.

Ø  ΥΠΟ στελέχωση του Λ/Χ Κύμης καθώς και την άμεση επάνδρωση του με ικανό αριθμό στελεχών προκειμένου βελτιωθούν οι υπάρχοντες συνθήκες εργασίας των συναδέλφων.

Ø  Λειτουργεία Λιμένος της Κύμης και του χώρου του καρνάγιου.

Ο κ.  Κυριαζόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το έργο των στελεχών και δήλωσε αρχικώς την στήριξή του, παράλληλα  την άμεση επέμβαση του στα ως άνω προβλήματα που ταλανίζουν  την Λιμενική Αρχή Κύμης.

Στο άμεσα προσεχές διάστημα, η Ένωσης μας (Ε.Λ.Ευβ.-Π.Ο.Λ.) θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με την ηγεσία του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ,  παραθέτοντας εκ του συνόλου των λιμενικών αρχών υπαγωγής της, προβλήματα που έχει εντοπίσει και χρήζουν επίλυσης.

Evia