Δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι εκτιμάται ότι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους στη Γάζα για να μετακινηθούν προς τον νότο, μετά την εντολή που έδωσε χτες ο ισραηλινός στρατός.

Σύμφωνα με το ανθρωπιστικό γραφείο του ΟΗΕ,  πριν εκδοθεί η χθεσινή εντολή εκκένωσης, περισσότεροι από 400.000 Παλαιστίνιοι είχαν εκτοπιστεί εσωτερικά στη Γάζα.

Κατά την τελευταία ενημέρωση από τις από IDF, ο εκπρόσωπος Jonathan Conricus ανέφερε ότι υπάρχει «σημαντική μετακίνηση αμάχων» προς τα νότια της Γάζας. «Κάνουν το σωστό για την οικογένειά τους και την ασφάλειά τους» σχολίασε ο ίδιος.

Ο ισραηλινός στρατός είχε δώσει τελεσίγραφο 24 ωρών για την εκκένωση του βόρειου τμήματος της Γάζας καλώντας του Παλαιστινίους να μετακινηθούν προς τον νότο.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο στρατός έριξε με drone χιλιάδες φέιγ βολάν πάνω από τη Γάζα καλώντας τους κατοίκους να φύγουν.

Η Χαμάς από την άλλη καλούσε τους κατοίκους «να μην κουνηθούν» και να μην υποκύπτουν στην ψεύτικη προπαγάδα του Ισραήλ.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδωσαν χθες εικόνες Παλαιστινίων που εγκατέλειπαν τα σπίτια τους με τα υπάρχοντά τους στα χέρια προσπαθώντας να γλιτώσουν από την επερχόμενη καταστροφή.

Οι Παλαιστίνιοι εγκατέλειπαν την πόλη με ό,τι μέσο διέθεταν.  Εκατοντάδες αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες και φορτηγά, βαριά φορτωμένα με υπάρχοντα, κατευθύνθηκαν στο νότο της Λωρίδας της Γάζας. Οι άνθρωποι ταξίδευαν ακόμα και με αγελάδες, καμήλες, πρόβατα και γαϊδούρια.

Πολλές οικογένειες πήραν τον δρόμο της διαφυγής με τα πόδια, περπατώντας αρκετά χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν σε ασφαλές σημείο.

φωτογραφία:twitter