Κόσμος Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών – Ένοπλος άνοιξε πυρ

Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στο κέντρο των Βρυξελλών – Ένοπλος άνοιξε πυρ

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ στις Βρυξέλλες, έπειτα από πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στην «Πλας Σενκτελέτ». Αυτό ανακοίνωσε η αστυνομία, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που δόθηκαν από πολλά βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 7:15 μ.μ. (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Τα θύματα φαίνεται πως φορούσαν φανέλες της εθνικής Σουηδίας η οποία έπαιζε χθες με το Βέλγιο για τα προκριματικά του Euro 2024.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν σε μια περίοδο αυξημένης επαγρύπνησης που συνδέεται με τον συνεχιζόμενο πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς που έχει αυξήσει την ένταση.