Πέραν της αστυνόμευσης του Νομού Θεσσαλονίκης με πεζές και εποχούμενες περιπολίες, συστηματικές και στοχευμένες δράσεις που οδηγούν σε αυτόφωρες συλλήψεις για διάφορα αδικήματα, Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης διενεργούν έρευνες σχετικά με υποθέσεις που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου εξιχνίασαν συνολικά δέκα περιπτώσεις αξιόποινων πράξεων (ληστείες, απόπειρα ληστείας, περιπτώσεις κλοπών και απατών με υπολογιστή, αποδοχής και διάθεσης προϊόντος εγκλήματος και προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας).

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις για τις οποίες σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 33χρονου αλλοδαπού και 67χρονου ημεδαπού, οι οποίοι σε διαφορετικές περιπτώσεις, τον Ιούνιο του 2022, προέβησαν σε ασελγείς πράξεις σε βάρος 31χρονης και 33χρονης αντίστοιχα προσβάλλοντάς τες στο πεδίο της γενετήσιας αξιοπρέπεια τους.

Οι ανωτέρω πράξεις τελέστηκαν κατά τα έτη 2021 και 2022, σε περιοχές του κέντρου πόλης, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος οκτώ  συνολικά δραστών.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

φωτογραφία αρχείου

Προηγούμενο άρθροΔιπλωματικός μαραθώνιος για τη Γάζα – Ο Μπάιντεν αύριο σε Ισραήλ και Ιορδανία
Επόμενο άρθροΝεκρός από τις σφαίρες αστυνομικών ο δράστης της επίθεσης στις Βρυξέλλες με θύματα 2 Σουηδούς