Στις 13/10/2023 ολοκληρώθηκε το Σχολείο Αρχικής Εκπαίδευσης Αεροσκαφών σταθερών πτερύγων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αεροπορίας Στρατού (ΚΕΑΣ) στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, το οποίο διενεργήθηκε αποκλειστικά επ’ ωφελεία του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Η εν λόγω εκπαίδευση διήρκησε από τις 29/05/2023 έως τις 13/10/2023 και σε αυτή συμμετείχαν με επιτυχία δύο (02) στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Στην τελετή απονομής πτυχίων παρευρέθηκαν εκπροσωπώντας το Αρχηγείο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ο Β’ Υ/ΛΣ Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης και ο Διοικητής Μοίρας Αεροπλάνων Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Μηνούδης Άγγελος.

Παράλληλα, την τρέχουσα χρονική περίοδο, εκπαιδεύονται στο εν λόγω σχολείο τρία (03) στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ. Η ολοκλήρωση της ανωτέρω εκπαίδευσης θα περατωθεί στις 12/01/24.

Επιπροσθέτως, την 01/09/23 απονεμήθηκαν πτυχία χειριστών Ελικοπτέρων σε πέντε (05) στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της θεωρητικής και πτητικής εκπαίδευσης τους διάρκειας 20 εβδομάδων.

Στην τελετή απονομής πτυχίων που πραγματοποιήθηκε στο ΚΕΑΣ παρευρέθηκε κ. Β’ Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Πανταζόγλου Αριστείδης και ο Διοικητής της Υπηρεσίας Εναερίων Μέσων Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. Πλοίαρχος Λ.Σ. Χατζηγεωργίου Γεώργιος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα πέντε στελέχη που εκπαιδεύτηκαν στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης Ελικοπτέρων, αποφοίτησε επιτυχώς και η πρώτη γυναίκα Χειριστής Ε/Π στην ιστορία του ΛΣ -ΕΛΑΚΤ.

Συνολικά την τελευταία πενταετία έχουν ολοκληρωθεί αντίστοιχες εκπαιδεύσεις για το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που αφορούσαν 3 χειριστές Ε/Π Μάιος 2018 – 4 χειριστές Α/Π Απρίλιος 2019 και 1 χειριστή Ε/Π Αύγουστος 2019. Η απόδοση στην Υπηρεσία Εναέριων Μέσων συνολικά δέκα (10) χειριστών σε συνδυασμό με την εξασφάλιση της εφοδιαστικής και τεχνικής υποστήριξης των εναερίων μέσων του Λ.Σ. -ΕΛ.ΑΚΤ. μέσω των διαγωνιστικών διαδικασιών της NSPA, παρέχει στον εναέριο επιχειρησιακό βραχίονα του Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. τα απαραίτητα εχέγγυα για τη βέλτιστη εκτέλεση της αποστολής του.