Την 20η Οκτωβρίου και ώρα 16:00, στο πλωτό μουσείο ΄΄ΝΕΡΑΪΔΑ΄΄ του κοινωφελούς ιδρύματος ΄΄Ιωάννη Σ. ΛΑΤΣΗ΄΄ πρόκειται να πραγματοποιηθεί η τελετή βράβευσης των διακριθέντων έργων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής που διοργάνωσε η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με την αρωγή του μη κερδοσκοπικού οργανισμού με την επωνυμία SAFE WATER SPORTS.

Αντικειμενικός σκοπός του φορέα μας ήταν μέσω της δράσης αυτής, η καλλιέργεια σωστής θαλάσσιας κυκλοφοριακής αγωγής και η ορθή συμπεριφορά και τήρηση των κανόνων ασφάλειας, κατά τη λήψη θαλάσσιου λουτρού και κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε μορφής θαλάσσιας αναψυχής.

Στον εν λόγω διαγωνισμό έλαβαν μέρος 35 σχολικές μονάδες με 437 συμμετοχές όπου διακρίθηκαν 19 μαθητές για τις καλλιτεχνικές του δημιουργίες, οι οποίες ήταν εντός της δοσμένης θεματολογίας και ικανοποιούσαν τρία ακόμη κριτήρια: την πρωτοτυπία, τη ζωγραφική διάθεση και την εικαστική προσέγγιση με την ξεχωριστή παιδική ματιά. Στους μαθητές που διακρίθηκαν πρόκειται να χορηγηθούν δώρα ανάλογα της ηλικιακής τους ομάδας.

Η Διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ευχαριστεί τις εικαστικούς κα Σοφρά Βασιλική και κα Ντέμη Παρασκευή, οι οποίες συμμετείχαν στην επιτροπή αξιολόγησης του διαγωνισμού. Με την παρουσία και το ρόλο τους διασφάλισαν το κύρος και την αξιοπιστία της εν λόγω δράσης του φορέα μας.

Επίσης, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο του μη κερδοσκοπικού οργανισμού SWS κ. Πασχαλάκη Παναγιώτη για τη συνεργασία και τη στήριξη που προσφέρει στο φορέα μας για την επίτευξη τέτοιων κοινωνικών – εκπαιδευτικών δράσεων μας, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για τους κανόνες ασφάλειας κατά τη διάρκεια διενέργειας θαλασσίων δραστηριοτήτων αναψυχής.

Τέλος, συγχαίρουμε όλα τα σχολεία, τους δασκάλους και τους διευθυντές που συμμετείχαν στον διαγωνισμό, παροτρύνοντας τους μαθητές να συμμετάσχουν σε αυτόν, αφιερώνοντας λίγο από τον πολύτιμο χρόνο τους για μια σημαντική δράση ενημέρωσης των παιδιών καθώς και τους μαθητές που έλαβαν μέρος.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στην εν λόγω δράση θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση διαδικτυακά.

Φωτογραφίες διακριθέντων έργων (σύνολο 19)