ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ: Τους Προέδρους και τα μέλη των ΔΣ των Μετοχικών Ταμείων Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας [ΜΤΣ, ΜΤΝ, ΜΤΑ]
ΘΕΜΑ: Χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους ε.α μετόχους για την περίοδο των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΩΝ 2023
Καλούμε τα ΔΣ και όλους τους καθ’ ύλην αρμόδιους των Μετοχικών Ταμείων, (ΜΤΣ-ΜΤΝ-ΜΤΑ) να προχωρήσουν στην χορήγηση δυο (2) έκτακτων μερισμάτων για την περίοδο των ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝNΩΝ 2023, με κριτήριο, τις αυξημένες ανάγκες και τις οικονομικές δυσκολίες των ε.α συναδέλφων.
Για ενίσχυση του δίκαιου αιτήματος, αναφέρουμε τα παρακάτω:
• Για τη χορήγηση έκτακτου μερίσματος υπάρχει η αντίστοιχη πρόβλεψη από τους ιδρυτικούς νόμους των Μετοχικών Ταμείων, ενώ κατά το παρελθόν έχουν χορηγηθεί αντίστοιχα βοηθήματα.
• Τη σημαντική μείωση των μερισμάτων των τελευταίων χρόνων λόγω των μνημονίων.
• Η ενεργειακή ακρίβεια, η συνεχής αύξηση προϊόντων και υπηρεσιών, μεταξύ άλλων στους κρίσιμους τομείς της υγείας, σε συνδυασμό με τον υψηλό πληθωρισμό, έχουν περιορίσει σημαντικά την αγοραστική μας δύναμη, με ταυτόχρονη πτώση του βιοτικού μας επιπέδου.
Οι ε.α. μέτοχοι των Μ.Τ. συνεχίζουν διαχρονικά από την περίοδο 2011-2013, να συνεισφέρουν στην βελτίωση των οικονομικών των εν λόγω Ταμείων μέσω της μείωσης κατά 50% περίπου των μηνιαίων μερισμάτων τους.
Και καθώς οι περισσότεροι συνάδελφοι ΔΕΝ θα δουν καμία αύξηση στις συντάξεις τους, λόγω υψηλής προσωπικής διαφοράς, οδηγούνται σε αδιέξοδο, ενώ δεν θα ήταν υπερβολή, αν λέγαμε ότι πολλοί από αυτούς, έρχονται αντιμέτωποι με τα όρια της φτώχειας.

Προηγούμενο άρθροΔίωξη για 3 πλημμελήματα στον Σύρο που εισήλθε στο Ναό του Αγίου Παντελεήμονα
Επόμενο άρθροΒρέθηκε πυρομαχικό υλικό στο Λαύριο